Tenis

Ivanišević: "Ljubičić i ja pristojno smo zahvalili na pozivu, predložio sam najbolje moguće rješenje"

Petar Jenjić • četvrtak, 05.12.2019.
Ivanišević: "Ljubičić i ja pristojno smo zahvalili na pozivu, predložio sam najbolje moguće rješenje"
Foto: FaH

Goran Ivanišević kazao je da je predložio Hrvatskom teniskom savezu najbolje moguće rješenje, ali nije želio otkriti o kome se točno radi...

Goran Ivanišević razgovarao je s medijima u Zagrebu, na Godišnjem kongresu trenera u organizaciji HOO-a. Nije želio otkriti koga je predložio za novog izbornika, ali se nada da će ta osoba preuzeti tu funkciju.

"Bio sam na sastanku s čelnicima Saveza i predložio najbolje moguće rješenje. Nadam se da će Hrvatska uskoro dobiti novog izbornika. Ivan Ljubičić i ja pristojno smo se zahvalili na pozivu. Igrači ga također žele i u dobrim je odnosima s njima. Bilo bi idealno da on prihvati tu ulogu i nadam se da će tako i biti. U protivnom ćemo ga "polomiti"."

Prokomentirao je tada Ivanišević i nastup Hrvatske na Davis Cupu, kao i novi format natjecanja.

"Nije ispalo dobro, ali bez Čilića i s nespremnim Bornom Ćorićem, nismo mogli više očekivati. Pozitivna je stvar ono što je pokazao Borna Gojo, rad s mladima je smjer u kojem moramo gledati. Novi format Davis Cupa ponudio je neizvjesnost, nekoliko dobrih mečeva, ali na kraju možemo reći da je Nadal spasio cijelu priču. Vidjet ćemo kako će to izgledati u budućnosti."

Sada slijedi meč protiv Indije koju Ivanišević ne želi podcijeniti.

"Važno je da se dobiju Indijci. Ljudi pričaju svašta, ali nisu loši ni mutavi, tako da se nadam da ćemo istrčati u najjačoj postavi u trećem mjesecu jer neće biti lagano. Nama je važno financijski dobiti Indiju pa Savez dobiva sredstva za budućnost i mirnoću da možemo tražiti mlade te da bude nešto od tog projekta."

Sada surađuje s Novakom Đokovićem.

"Fenomenalna suradnja, ali tu jako pomaže mentalitet i jezik. Mogu automatski odmah reći ono što mislim. Dok izvučem neku riječ iz engleskog, nije to to. Puno ne ispadne onako kako sam želio. Prijatelji smo dosta godina i to je isto pomoglo."

Naglasio je kako Marin Čilić može opet u borbu za trofeje.

"Riječ je o predobrom igraču da se ne bi vratio. Kao da je skrenuo u šumu s autoceste,pa se nadam da će pronaći put natrag. Igrač s tolikim izborom udaraca mora imati bolji plasman. Sad će imati teži put i neće mu biti lako, ali vjerujem da se može vratiti", dodao je Ivanišević, javlja Hrvatski radio.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!