Košarka

Vraća se Vladović, Šibenka dočekuje Brokere: "Kompletni smo, motivacija i želja nisu upitni"

Petar Jenjić • subota, 07.12.2019.
Vraća se Vladović, Šibenka dočekuje Brokere: "Kompletni smo, motivacija i želja nisu upitni"
Foto: Pixsell

Danas od 18 sati košarkaši Šibenke dočekat će Vrijednosnice Osijek, potpuno kompletni te motivirani da nakon mjesec i pol dana dođu do pobjede na Baldekinu...

Košarkaši Šibenke ugostit će Vrijednosnice Osijek na Baldekinu gdje će tražiti svoju prvu pobjedu nakon mjesec i pol dana. U momčad se vratio i Jakov Vladović koji ističe da je ekipa imala i težak raspored u tom periodu.

"Odradio sam prvi pravi trening s ekipom i drago mi je što ću moći dati svoj doprinos na subotnjoj utakmici. Imali smo težak raspored u tom periodu, igrali smo kod kuće protiv Zadra i Splita, dvije iskusne ekipe koje su budžetom ispred nas, a nisu nas zaobišle niti ozljede."

Momčad su napustili Primorac i Dašić.

"Da, ovo je drugačija ekipa, ali ne bih ulazio u to. Oni su otišli, uostalom, kao kad se igrač ozlijedi, na njega više ne možeš računati. Ovdje smo mi koji smo ostali, oni koji sutra trebaju dobiti utakmicu."

Osječani imaju vrlo dobru vanjsku liniju na kojoj će trebati odigrati dobru obranu.

"Njihova je najveća snaga na vanjskim pozicijama. Bašić, Jordano i Ćorić, mislim da uzimaju 80 posto lopti Osijeka. Trebat će odigrati što bolju obranu, što neće biti lagano. Igraju dosta lepršavo, uzimaju dosta šuteva, pa i nerezonskih. Očito imaju dozvolu, a na koncu, i ide ih. Neugodni su i neće biti lagano", dodao je Vladović.

Trener Edi Dželalija još nije pobijedio na Baldekinu, a ističe kako je momčad kompletna te da motivacija i želja nisu upitni.

"Možda je sada došlo vrijeme, ali kao što je rekao Jakov, bit će teško. Igramo protiv momčadi koja ima tri pobjede zaredom. Motivacija i želja nisu upitni, dobro smo radili i trenirali. Kompletni smo, želimo pružiti dobru partiju, da se odužimo navijačima. Osijek igra rasterećeno, slobodno i ima dobre rezultate. Ova tri igrača koje je naveo među deset su najboljih strijelaca lige."

"Mojim igračima bit će još veći izazov sparirati tako jakom protivniku na tim pozicijama. Osim spomenutih, izdvojio bih još Kujundžića na četvorci, Australca Darlinga, na "četiri" i "pet" te Lovru Buljević, dodao je trener Šibenika.

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!