Rukomet

Utakmica velikog značaja, Dubrovnik i Bjelovar po prekid očajnog niza, Mrđen debitira na klupi gostiju

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • subota, 07.12.2019.
Utakmica velikog značaja, Dubrovnik i Bjelovar po prekid očajnog niza, Mrđen debitira na klupi gostiju
Foto: FaH

Paket 24 Premijer liga donosi u svakom kolu nekoliko zanimljivih dvoboja, a ovu subotu napeto bi moglo biti u Dubrovniku gdje istoimeni domaćin dočekuje Bjelovara...

Dubrovnik i Bjelovar ulaze u ovaj susret svaki sa svojim problemima. Dubrovnik je na dnu ljestvice sa samo tri osvojena boda, a Bjelovar je osvojio šest bodova, no upisao je četiri uzastopna poraza.

Trener Dubrovnika Vedran Ćurak od dolaska u klub suočava se s problemima, kada je odlazio Silvio Ivandija, klub je napustio i perspektivni Zvonimir Srna, uslijedile su i ozljede stoga Dubrovčani nikako prekinuti negativan niz.

"Svaka utakmica je bitna, ova posebno jer nam je zadnja domaća prije stanke. Dobro smo se pripremili i taktički i u slaganju tima, imamo manjih problema oko par pozicija, neki igrači neće moći nastupiti, ali oni koji budu na parketu pružit će sve od sebe", ističe Ćurak za Sportnet.

Bjelovar je promijenio trenera, ali ćurak ne očekuje u tako kratkom roku neke velike promjene.

"Očekujem neke taktičke promjene, ali ne tako brzo. Ovo mu je tek prva utakmica, vremena je bilo premalo da bi se nešto promijenilo. U tjedan dana ne možete napraviti neku revoluciju."

Gorana Mrđena šira javnost zna kao bivšeg trenera Podravke i nekadašnjeg izbornika ženske rukometne reprezentacije, a sada na klupi mijenja Hrvoja Privšeka. Privšek je nanizao četiri poraza, na kraju je priznao kako osjeća da su mu igrači okrenuli leđa i u Bjelovaru su pronašli novo rješenje.

"Bit će jako teško jer cijela liga je u jedan gol. Dubrovnik je puno utakmica izgubio vrlo tijesno, na primjer Gorica je tijesne završnice dobila i da je sreća bila drugačija bio bi i izgled tablice drugačiji. Kada se liga podijeli na pola, razlike da gotovo i nema među klubovima, do kraja je još puno utakmica, a ovdje je i nama jako važno da dođemo do pobjede. Sada nam je bitno što prije prekinuti niz poraz, a ovo će biti definitivno utakmica u kojoj će obje momčadi ići na pobjedu", kaže Mrđen za Sportnet.

Dosadašnji rezultati pokazali su da je u ovoj ligi sve moguće.

"Apsolutno je sve moguće, Gorica je prva pa je ovdje slavila samo s golom razlike kod fenjeraša. Može se i u gostima do pobjede, domaći teren se zasad ne pokazuje kao posebna prednost. Teško je bilo što predvidjeti, ali zato je sport i zanimljiv."

Paket24 Premijer liga, Liga A

1RK Zagreb 14509:374+13528
2Sesvete 14445:378+6723
3Varaždin 1930 14428:442-1415
4Gorica 14410:405+511
5Trogir 14369:387-1811
6Karlovac 14363:432-699
7Osijek 14370:434-648
8Moslavina 14379:421-427

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!