Košarka

Zadar, Ragusa i Medveščak vrlo uvjerljivi u Prvoj ženskoj ligi

Matej Kačan • subota, 07.12.2019.
Zadar, Ragusa i Medveščak vrlo uvjerljivi u Prvoj ženskoj ligi
Foto: Pixsell

Sedmo kolo Prve ženske košarkaške lige donijelo je tri utakmice na rasporedu u subotu, a u sve tri utakmice smo imali vrlo uvjerljive pobjednice...

Zadranke su protiv FSV-a uraganski ušle u utakmicu, nakon deset minuta su vodile 30:10 i na taj način su riješile pitanje pobjednika već u startu. Malo su se gošče približile u drugoj dionici, ali je nova sjajna predstava Zadranki u četvrtoj četvrtini dignula razliku na velikih +29 i konačnih 82:53.

Ana Vrsaljko je ubacila 28 kod pobjednica, a 22 je dodala Nika Jelenković uz 20 poena Ivane Dujić. Anja Perko je s 21 poenom vodila poražene.

Jednako uvjerljiva bila je i Ragusa u gostima u Požegi. Gošće su polako i sigurno kroz cijeli tijek utakmice gradile svoju prednost, a završilo je s 94:62 za Ragusu koju je s 20 poena vodila Ana Vojtulek. Kod poraženih je 19 ubacila Ella Đukić.

Košarkašice Medveščaka bile su uvjerljive kao i njihove kolegice u Zadru i Požegi pa su Splićankama dopustile tek 49 poena uz svojih zabijenih 75. Već nakon 10 minuta bilo je 20:10, a posao je dovršen u posljednjoj četvrtini koju je Medveščak dobio s 25:9.

Lea Hajdin je s 18 poena vodila pobjednice, a 16 je kod poraženih zabila Gabriela Visković.

Prva ženska liga, sedmo kolo:
Zadar - FSV 82:53
Požega - Ragusa 62:94
Medveščak - Split 75:49

FOTO: Grgo Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaHKLOstale lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!