Ostali sportovi

Anthony Joshua jednoglasnom odlukom sudaca vratio pojaseve

Branimir Korać • subota, 07.12.2019.
Anthony Joshua jednoglasnom odlukom sudaca vratio pojaseve
Foto: EPA

Anthony Joshua vratio je pojaseve svjetskog prvaka. U uzvratnom meču protiv Andyja Ruiza slavio je jednoglasnom odlukom sudaca. Zaslužena pobjeda Joshue koji je taktički uništio Ruiza...

Pojasevi po WBA, IBO, IBF i WBF verziji ponovno su u vlasništvu Anthonyja Joshue. Joshua je u Saudijskoj Arabiji u posljednjem velikom boksačkom meču godine uzvratio Andyju Ruizu za poraz u Madison Square Gardenu.

Joshua je izabrao taktiku koja mu je zagarantirano donosila pobjedu, iskoristio je odlične fizičke predispozicije koje su nadmoćne u odnosu na Ruiza, održavao ga je na distanci, nije mu dozvolio da mu se približi i tu je Joshua stvarao prednost.

Praktički u svim rundama Joshua je bio nadmoćan, Ruiz jedva da je uspio u nekoliko navrata pogoditi Joshuu koji je stajao dovoljno daleko da može uputiti svoje udarce i skupljati bodove, a da ga Ruiz ne može dohvatiti.

Što je meč više odmicao, Joshua je bio sve svjesniji kako se pojasevi vraćaju u njegovo vlasništvo, više nije niti morao ulaziti u borbu, bodovna prednost bila je ogromna i bilo je dovoljno izbjegavati veliku bitku.

S druge strane Ruizova frustracija je rasla, niti u jednom trenutku nije uspio navući Joshuu na blisku borbu što bi bila njegova prednost. Ovako je prednost podržavana i Joshua je glatko slavio.

Nakon zvona koje je označilo kraj 12. runde, nitko nije čekao proglašenje jer se znalo tko je pobjednik. Joshua je toliko dominirao da nije postojao niti gram šanse da Ruiz na bodove dobije meč ili barem izvuče neriješeno.

Suci su na kraju bodovali 118:110, 118:110, 119:109 za Joshuu i posve je jasno koliko je bio bolji.

Vidjet ćemo protiv koga će braniti titule, uslijedit će pregovori, kandidata je nekoliko, pa i Ruiz iako je za očekivati da on ipak neće odmah dobiti priliku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!