Košarka

Sjajni Tomić vodio Barcelonu do pobjede nad Manresom

Matej Kačan • nedjelja, 08.12.2019.
Sjajni Tomić vodio Barcelonu do pobjede nad Manresom
Foto: EPA

U 12. kolu španjolske ACB Lige Barcelona je protiv Manrese došla do desete pobjede, a ponajbolji pojedinac u trijumfu bio je Ante Tomić...

Barcelona se i dalje drži u vrhu ACB Lige, a do desete pobjede u 12 kola Blaugrana je došla preko Manrese u gostima. Domaćin je vodio tek na početku, ali već do kraja prve dionice Barca vodi 25:22. Druga dionica donosi slabiju napadačku košarku u kojoj Manresa u početku stiže do izjednačenja, a onda Barca bježi na dvoznamenkastu prednost da bi sve završilo s četiri poena razlike na poluvremenu.

Egal se nastavio kroz kompletnu treću dionicu i početak četvrte u kojem Manresa čini 6:0 seriju i stiže do prvog vodstva nakon samog početka utakmice. To je pak natjeralo Barcelonu da se trgne pa gosti utakmicu završavaju s 19:7 u posljednjih sedam minuta za ipak sigurnu 84:75 pobjedu.

Ante Tomić bio je sjajan sa 17 poena i 13 skokova, a Nikola Mirotić je ubacio 21 poen. Manresu je vodio Dulkys s 19 poena.

Ovome dodajmo i da je Baskonia Velimira Perasovića teškom mukom svladala Joventut iz Badalone. Završilo je 87:86, a junak je bio Tornike Šengelia koji je ubacio tricu za konačan rezultat 52 sekunde do kraja.

ACB Liga, 12. kolo:
Manresa - Barcelona 75:84
Baskonia - Joventut 87:86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!