Košarka

Brooklyn Netsi bolji od Denver Nuggetsa u tijesnom dvoboju unatoč odličnom nastupu Jokića

Matej Kačan • ponedjeljak, 09.12.2019.
Brooklyn Netsi bolji od Denver Nuggetsa u tijesnom dvoboju unatoč odličnom nastupu Jokića
Foto: EPA

Brooklyn Netsi su otvorili NBA nedjelju pobjedom nad Denver Nuggetsima. Nakon neizvjesne partije Netsi su bili bolji sa 105:102...

Brooklyn Netsi guraju na razvodnjenom Istoku usprkos činjenici da im nedostaje Kyrie Irving pa su nakon dvije pobjede u nizu na 12-10 omjeru. Najnovija pobjeda za Netse je došla nakon iznimno zanimljive utakmice protiv Denver Nuggetsa u kojoj nitko nije vodio s deset razlike, a završilo je sa 105:102.

Koliko je utakmica bila neizvjesna govore brojke poput 19 promjena vodstva i najvećeg vodstva od osam poena koje su ostvarili Netsi, dok su Nuggetsi najviše vodili s četiri poena razlike. Netsi su šutirali tricu s loših 25%, ali su nadskakali Nuggetse za 11 skokova, a utakmica se svela na posljednje sekunde i napade.

U posljednje tri minute ekipe su se izmjenjivale u vodstvu, a Nikola Jokić je zabio za 102:101 u korist Nuggetsa. Ipak stvar u svoje ruke uzima Spencer Dinwiddie za 103:102, a nakon neiskorištenog napada Denver je načinio prekršaj nad Princeom koji je bio siguran s linije slobodnih bacanja za pobjedu Netsa.

Dinwiddie je bio i prvo ime Netsa s 24 poena te osam dodavanja. Jokić je po običaju bio najbolji kod Nuggetsa s 24 poena i 11 skokova, ali nije uspio odvesti svoju momčad do pobjede pa Denver leži na trećem mjestu Zapada iza Lakersa i Mavericksa.

NBA, nedjelja:
Brooklyn Nets - Denver Nuggets 105:102

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!