Košarka

Bilan vrlo dobar u pobjedi Sassarija, Perićevih 13 poena u porazu Trsta

Jan Šneler • ponedjeljak, 09.12.2019.
Bilan vrlo dobar u pobjedi Sassarija, Perićevih 13 poena u porazu Trsta
Foto: FaH

U nedjelju su odigrani susreti 12. kola talijanske Lege A, a solidne partije ostvarili su hrvatski košarkaši Miro Bilan i Hrvoje Perić...

U 12. kolu talijanske košarkaške Lege A važne dionice odigrala su dvojica hrvatskih košarkaša Miro Bilan i Hrvoje Perić. Josip Sobin nije bio toliko uspješan, ali njegova Cremona nanijela je prvi poraz vodećoj Virtus Bologni.

Sassari je slavio na gostovanju kod Brindisija rezultatom 77:83, a posebno kvalitetno odigrali su gosti završnicu u kojoj su uspjeli preokrenuti vodstvo Brindisija i na kraju lagodno slaviti. Bilan je proveo 31 minutu na parketu i za to vrijeme ubacio 12 koševa uz 12 skokova (po šest napadačkih i obrambenih). Veći dio učinka ostvario je u prvoj četvrtini u kojoj je uz sedam poena skupio čak šest skokova.

Perićev Trst poražen je na gostovanju kod Virtus Rome s 82:72, ali hrvatski centar odradio je solidnu rolu. Domaći su sve odradili u prve tri četvrtine, imali sigurnu dvoznamenkastu prednost i ostalo je samo potvrditi pobjedu i odraditi posao do kraja. Perić je odigrao 23 minute, postigao 13 poena i dodao tome tri skoka.

Kao što smo rekli ranije, Sobin nije ostvario zapaženiji učinak u današnjoj pobjedi Cremone, ali valja spomenuti kako je njegov sastav iznenadio favoriziranu Virtus Bolognu. U svakom segmentu igre, domaći su nadvisili goste i lijepo odradili susret do samoga kraja (78:66). Sobin je igrao svega šest minuta i za to vrijeme postigao tri poena uz dva skoka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!