Nogomet

Kako su odigrali: City nije dozvolio da se Dinamovci raskrile, većina skromna u nastupu

Jan Šneler • srijeda, 11.12.2019.
Kako su odigrali: City nije dozvolio da se Dinamovci raskrile, većina skromna u nastupu
Foto: Pixsell

U porazu od Manchester Cityja (1:4), nitko od Dinamovih igrača nije briljirao što je i razumljivo jer su igrali protiv najskuplje i jedne od najboljih momčadi na svijetu…

Dominik Livaković - Možda nepotrebno izletio kod drugog pogotka, ali definitivno mu to ne treba uzimati za zlo. Dinamo će vjerojatno ubrzo ostati bez reprezentativne jedinice i onda će se dodatno vidjeti koliko je značajan.

Francois Moubandje - S obzirom na to da mu je ovo prva „ozbiljna“ utakmica ove sezone i da debitira u Ligi prvaka, nije odigrao loše. Možda smo očekivali više od pojačanja, ali nije bio najlošiji u momčadi.

Emir Dilaver - Slično kao u susretu u Manchesteru na puno mukama kao i drugi stoper, nije lako igrati pod konstantnim pritiskom jer tada je svaka greška vidljivija i kobnija.

Arijan Ademi - S obzirom na to da mu to nije prirodna pozicija, nije odigrao jako loše, iako je pogriješio kod pogodaka. Niti njemu ne treba uzeti za zlo jer duže muku muči s ozljedama i pitanje je koliko je zapravo spreman.

Petar Stojanović - Ponovno je najviše curilo s njegove strane i to je već problematično. Osim susreta protiv Atalante u Zagrebu, Stojanović nije bio na razini Lige prvaka. Dinamo svakako mora pronaći novo rješenje sljedeće sezone jer očito niti Ivo Pinto nije na toj razini.

Dani Olmo - Zabio prekrasni pogodak, ali znao je Guardiola da na njega treba najviše paziti i dobro ga je zatvorio. Vjerojatno njegova posljednja europska utakmica u dresu Dinama.

Nikola Moro - Dok je Dinamo imao loptu u nogama nije to toliko loše izgledalo, ali s obzirom da je City imao puno veći posjed, više bio aktivan u obrani nego u kreaciji.

Amer Gojak - Slično kao Moro, većinom orijentiran na defenzivne zadatke, solidna utakmica, ali ništa više. Ipak, veliku kritiku dobiva zbog onog lakta prema Rodriju za koji je trebao dobiti crveni karton.

Mislav Oršić - Trudio se, istrčao jako puno, ali nije ovo bila njegova utakmica. Ukupno gledajući ponajbolji Dinamov pojedinac u ovosezonskoj Ligi prvaka, ali večeras jedan od najslabijih.

Bruno Petković - Kao i uvijek, borben, spustio velik broj lopti, pokušao si nešto i kreirati, ali nije išlo. Činjenica da nije imao niti udarac prema golu govori da je bio prilično usamljen u napadu.

Damian Kadzior - Asistirao lijepo za pogodak Olma, ali to je više-manje bilo to. Nije previše niti odlazio prema naprijed nego je nastojao pomoći Stojanoviću u zatvaranju boka.

Marko Gjira - Ušao umjesto Kadziora, imao jedno lijepo proigravanje prema Olmu

Lovro Majer - Ušao umjesto Gojaka, premalo igrao za ocjenu

Izet Hajrović - Ušao umjesto Oršića, premalo igrao za ocjenu

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!