Nogomet

Guardiola: „Igrali smo dobro, a sada se fokusiramo na Premierligu“

Jan Šneler • srijeda, 11.12.2019.
Guardiola: „Igrali smo dobro, a sada se fokusiramo na Premierligu“
Foto: Pixsell

Zadovoljan je nakon pobjede nad Dinamom bio trener Manchester Cityja Pep Guardiola svjestan da je najvažnije da nitko od njegovih igrača nije ozlijeđen…

Ono po što je došao u Zagreb, Pep Guardiola je dobio. Svi u Manchester Cityju i oko njega htjeli su samo jednu stvar – otići iz Zagreba bez ozljeda i problema, rezultat nije bio u prvom planu. Ipak, kada dođe pobjeda od 4:1 i time zaključite grupnu fazu, zadovoljstvo je svakako veće.

“Nismo igrali za bodove nego za sebe i važno je završiti natjecanje pobjedom. Nije bilo ozljeda, kartona i to je odlično. Igrači su igrali dobro i sada nam je fokus na Premierligi pa ćemo vidjeti u kakvom ćemo stanju dočekati veljaču“, rekao je nakon utakmice Guardiola.

Iako nije istrčao s prvim sastavom, španjolski trener nije bio nezadovoljan igrom svojih izabranih 11. Veći dio susreta, City je dominirao, imao posjed u svojim nogama i nije djelovalo kao da se na terenu ne nalazi veći dio prvotimaca.

“Svi koji su izašli odigrali su dobru utakmicu. Foden je opasniji kada je blizu lopte. Odigrao je jako dobru utakmicu. Mendy je odigrao sjajno, no još uvijek mora puno učiti“, dodao je Guardiola.

Konferencija za novinare nije mogla proći bez pitanja o prvom pogotku kojeg je Manchester City postigao dok su na terenu ležala dvojica Dinamovih nogometaša. Ipak, Guardiola ne misli da su njegov igrači namjerno otezali s ispucavanjem lopte van terena.

“Mislim da Mahrez nije vidio igrača na terenu, a da ni sudac to nije primijetio. Bio sam veliki fan VAR-a, a nadam se da ću i u budućnosti biti veliki fan VAR-a“, zaključio je.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!