Nogomet

Bjelica: „Zaslužili smo više, ali to je nogomet. Ponosni smo što smo vratili navijače“

Jan Šneler • srijeda, 11.12.2019.
Bjelica: „Zaslužili smo više, ali to je nogomet. Ponosni smo što smo vratili navijače“
Foto: Pixsell

Razočaran je nakon poraza od Manchester Cityja i ispadanja iz Europe bio Nenad Bjelica, no još jednom je istaknuo kako vjeruje u budućnost ove momčadi...

Iako Dinamo nije uspio u naumu da prezimi u Europi preko Lige prvaka ili Europske lige, trener Nenad Bjelica ne može biti u potpunosti nezadovoljan konačnim raspletom. Dinamo je odigrao jaku dobru jesen, nije se nimalo osramotio u Ligi prvaka pa je čak u jednom trenutku bio u osmini finala Lige prvaka.

"Razočarani smo što je avantura završila. Mislim da smo zaslužili više, ali tako se sve posložilo. Ispunjen sam ponosan zbog onoga što je momčad pružila. Čak i u nekim slabijim utakmicama nismo izgubili formu i dopustili protivniku da nas razbije. Pozitivno gledamo prema budućnosti", rekao je Bjelica.

Niti trenera Dinama nije zaobišlo pitanje o izjednačujućem pogotku Manchester Cityja tijekom kojeg su Emir Dilaver i Petar Stojanović ostali na travnjaku. Bjelica ipak ne želi ulaziti u konflikte niti smatra kako su gostujući igrači to namjerno napravili.

“Stojanović i Dilaver su bili na zemlji, protivnik nije vidio ili nije htio vidjeti. Mi smo mogli bolje reagirati, da smo taktički bolje reagirali ne bi pričali sada o tome. Ne vjerujem da su oni to napravili s nekom namjerom“, dodao je trener Dinama.

Iako su završili na četvrtom mjestu, Dinamo se nije sramotio kao ranijih godina. Pet osvojenih bodova i gol razlika 10:13. Interesantno, Šahtar koji ima bod više ima gol razliku 8:13, a Atalanta s dva boda više 8:12. To dovoljno govori o sjajnim partijama Dinama i velikom napretku u odnosu na prijašnje sezone.

“Paradoks je da imamo najbolju gol razliku od ove tri momčadi, a posljednji smo u grupi. Bili smo u obje utakmice protiv Šahtara bolja momčad, s Atalantom imamo +2. Mi smo isključivi krivci što nismo prošli dalje, imali smo priliku sa Šahtarom u Maksimiru, ali to je nogomet. Treba to prihvatiti i pokušati da nas ovi porazi naprave još jačima“, istaknuo je Bjelica.

Na samom kraju, par riječi trener Dinama poklonio je navijačima koji su bili briljantni svih 90 minuta. Bilo je nekoliko upaljenih baklji, ali dok one ne padaju u teren, ne rade prevelike probleme i prilično su česte na europskim stadionima. Svih 90 minuta navijači su nosili Dinamo, a gotovo hipnotizirajućih „znaj da nema predaje“ nakon trećeg gola Cityja pjevao je cijeli stadion.

“To nam je najvažnije, ova atmosfera. Ljudi dolaze iz svih dijelova Hrvatske, pa čak i iz Europe. To je naša najveća pobjeda, jako smo ponosni na to. Zahvaljujem se navijačima na velikoj podršci, tijekom svih 90 minuta Sjever je pjevao i bio uz nas. Nadam se i da ćemo im mi sa svojim igrama dati razlog da dolaze u ovom broju“, zaključio je Bjelica.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!