Vodeni sportovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacija do 20 godina krenula pobjedom na Svjetskom prvenstvu u Kuvajtu

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 12.12.2019.
Hrvatska vaterpolska reprezentacija do 20 godina krenula pobjedom na Svjetskom prvenstvu u Kuvajtu
Foto: Pixsell

Hrvatski vaterpolisti dobro su startali na Svjetskom prvenstvu do 20 godina koje se održava u Kuvajtu. U prvom nastupu svladali su Južnoafričku Republiku s 15:6...

Južnoafrička Republika - Hrvatska 6:15 (2-1, 3-5, 1-5, 0-4)

Suci: Connor Davis (AUS), Evgeniy Malinin (UZB)

Južnoafrička Republika: Keegan Clark, Mogamad Mayman, Christopher Beamish (1), Ethan Coryndon-Baker, Todd Howard (1), Ross Stone (1), Joshua Faber (3), Jonathan Swanepoel, David MacDonald, William Dowsett, Yaseen Margro, James Hablutzel, Barnard van Rooyen. Izbornik: Jason Sileno.

Hrvatska: Jerko Jurlina, Ivan Malenica, Karlo Kreković (1), Marin Vrdoljak (2), Luka Bajić (1), Filip Kržić (1), Goran Solje (1), Branimir Herceg (1), Jerko Penava (2), Matias Biljaka (1), Marko Žuvela (3), Lovro Paparić (2), Eugen Sunara. Izbornik: Joško Kreković.

Igrač više: JAR: 1/8, Hrvatska: 1/8.

Peterci: JAR: 2/2. Hrvatska: 1/1.

Hrvatska je pobjedom, očekivanom i uvjerljivom počela svoj nastup na Svjetskom prvenstvu do 20 godina u Kuvajtu. U prvom je susretu cijelog turnira, otvarajućoj utakmici SP-a, mlada hrvatska vrsta ostavila suparnike s juga afričkog kontinenta na devet razlike. No, ta je razlika ostvarena tek u drugoj polovici utakmice.

Južna Afrika je naime u prvim minutama već povela 2:0, te je zanimljivo uspjela i održati tu prednost i tijekom druge četvrtine (3:1, 4:2...). U biti, pogotkom Paparića s dva metra, tek 43 sekunde prije kraja druge dionice, hrvatski su mladići prvi put poveli (5:6). Međutim, onda je kada je krenulo, više nije moglo ni stati, hrvatska prednost je rasla iz minute u minutu do kraja utakmice.

Jasno da u hrvatskom stožeru vjerojatno nisu zadovoljni velikim brojem nerealiziranih napada s igračem više, kao i s rezultatski lošim početkom u prve dvije četvrtine, ali valja imati na umu nekoliko stavki. Ovo je prva utakmica na turniru, a takvi susreti imaju sve specifičnost. Ne valja u njima tražiti najbolju igru. Drugo, utakmica je i dosta rano odigrana, u devet sati po kuvajtskom vremenu. Za hrvatske mladiće definitivno neuobičajeno vrijeme za odigravanjem utakmice. Dometnimo još da je igračem utakmice proglašen Marko Žuvela.

Ostvarena je pobjeda, ubilježen uspješan start na turniru, a sada slijedi i dan odmora za hrvatske igrače. Naime, u 2. kolu A skupine je Hrvatska slobodna, tako da sljedeću utakmicu (3. kolo) mladi Hrvati igraju protiv Kine, u subotu, 14. prosinca s početkom u 12:50 sati po hrvatskom vremenu.

U drugoj utakmici 1. kola A skupine, u azijskom derbiju, Japan je pobijedio Kinu 12:9. U ovom je kolu slobodna bila momčad Srbije.

AUTOR: HVS

FOTO: Grgo Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!