Nogomet

Mudražija i Bartolec unatoč porazu idu dalje, otpao kijevski Dynamo

Branimir Korać • četvrtak, 12.12.2019.
Mudražija i Bartolec unatoč porazu idu dalje, otpao kijevski Dynamo
Foto: EPA

U skupinama A, B i C Europske lige pala je odluka o putnicima u šesnaestinu finala. Neku su ranije osigurali prolaz, a neki tek sada...

Skupina A

APOEL - Sevilla 1:0
Qarabag - Dudelange 1:1

U skupini A sve je bilo jasno već uoči ovog kola, zadnjih 90 minuta bilo je tek odrađivanje posla. Sevilla je upisala poraz na Cipru 1:0, ali bez ikakvih posljedica, ostala je na prvom, a APOEL na drugom mjestu.

Sevilla je imala priliku prva doći do pogotka, ali Munas Dabbur nije iskoristio kazneni udarac u 56. minuti Kazna je došla pet minuta kasnije kada Vujadin Savić donosi pobjedu domaćinu. Antonio Jakoliš igrao je do 79. minute kada ga je zamijenio Makris.

Dudelange je u sudačkoj nadoknadi ispustio treće mjesto i remijem kod Warabaga 1:1 završio kao posljednji. Na treće mjesto popeo se domaćin koji je cijelo drugo poluvrijeme igrao s igračem manje zbog dva žuta kartona za Karu Karajeva.

Sabir Bougrine doveo je goste u vodstvo u 63. minuti, ali Magaye Gueye u 91. je poravnao.

Rezultati by SofaScore

Skupina B

Kopenhagen - Malmo 0:1
Dynamo Kijev - Lugano 1:1

Malmo je osvojio prvo mjesto u skupini B nakon što je u zadnjem kolu u gostima slavio protiv Kopenhagena. I Danci idu dalje, ali s drugog mjesta nakon što ih je Malmo preskočio ovom pobjedom.

Autogol Sotiris Papagiannopoulosa u 77. minuti odlučio je pobjednika. Kod domaćina Robert Mudražija igrao je u prvom poluvremenu, a Karlo Bartolec u 84. minuti zamijenio je Varelu.

Kratki su ostali Kijevljani koji su trebali pobjedu protiv Lugana, ali remizirali su 1:1 i ostali na trećem mjestu.

Marco Aratore doveo je Lugano u vodstvo u završnici prvog dijela, a u sudačkoj nadoknadi, puno prekasno Viktor Cigankov je izjednačio.

Rezultati by SofaScore

Skupina C

Basel - Trabzonspor 2:0
Getafe - Krasnodar 3:0

Basel je osvojio prvo mjesto u skupini C nakon što je slavio s 2:0 protiv Trabzonspora. Odličan nastup Švicaraca, a Trabzonspor ostaje na zadnjem mjestu sa samo jednim bodom.

U 21. minuti Silvan Widmer donio je prednost domaćinu, a utakmicu je dovršio Valentins Stocker, švicarski veteran u 72. minuti.

Drugo mjesto osigurao je Getafe pobjedom protiv Krasnodara 3:0. Ovdje se izravno odlučivalo o putniku dalje, a odluka je pala u zadnjih 15 minuta.

Strijelci su bili Leandro Cabrera, Jorge Molina i Kenedy.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!