Nogomet

PSV i Lazio velika razočaranja, Đoković potvrdio prolaz Cluja

Mihaela Bradovski • četvrtak, 12.12.2019.
PSV i Lazio velika razočaranja, Đoković potvrdio prolaz Cluja
Foto: EPA

U skupinama D, E i F do prolaza u šesnaestinu finala Europske lige nisu uspjeli proći između ostalih i PSV i Lazio...

Skupina D

LASK - Sporting 3:0
PSV - Rosenborg 1:1

LASK je najugodnije iznenađenje europske sezone, a nastup u skupini završio je na prvom mjestu. Prvo mjesto osigurano je pobjedom u zadnjem kolu protiv Sportinga iz Lisabona s visokih 3:0.

Austrijanci su poveli u 23. minuti golom Gernota Traunera, a kada je deset minuta kasnije vratar Renan Ribeiro zaradio isključenje, a LASK iz penala preko Joaa Klaussa poveo s 2:0, sve je bilo poznato. U drugom dijelu Marko Raguž postavio jekonačnih 3:0.

PSV je razočaranje skupine, a nije uspio proći u sljedeću fazu natjecanja. Remijem 1:1 ostao je na trećem mjestu.

Rosenborg je vodio golom Pala Andrea Hellanda, a u 63. minuti Mohammed Ihattaren, velika nada PSV-a, poravnava na 1:1.

Rezultati by SofaScore

Skupina E

Cluj - Celtic 2:0
Rennes - Lazio 2:0

Cluj je pobjedom protiv Celtica 2:0 izborio prolaz u šesnaestinu finala. Celtic je već ranije osigurao prvo mjesto i ovo mu je bila nebitna utakmica dok je Cluj imao itekako puno motiva.

Andrei Burca odmah na početku poluvremena pogodio je za 1:0, a hrvatski internacionalac i bivši igrač Rijeke, Damjan Đoković, postavio je konačnih 2:0.

Lazio je upisao novi poraz, ali pobjeda mu svejedno ne bi puno značila nakon što je Cluj slavio. Rennes je to iskoristio i s 2:0 bio bolji od Rimljana.

Oba gola za Rennes zabio je Joris Gnagnon.

Rezultati by SofaScore

Skupina F

Standard Liege - Arsenal 2:2
Eintracht - Vitoria 2:3

Standard je vodio 2:0 protiv Arsenala, nadao se visokoj pobjedi i čudu, ali pao je u završnici i Arsenal je izvukao remi.

U 47. minuti Standard je poveo preko Samuela Bastiena, a 20 minuta kasnije Selim Amallah povisio je na 2:0 i poveo s većom razlikom, no u 78. minuti Alexandre Lacazette smanjuje te ubrzo Bukayo Saka i poravnava.

Eintracht je tako ostao na drugom mjestu unatoč domaćem porazu protiv otpisane Vitorije s 3:2. Bio je to susret preokreta, gosti su poveli golom Rochinhe da bi Eintracht golovima Da Coste i Kamade do poluvremena napravio preokret. Tu nije bio kraj i Vitoria je u zadnjih pet minuta preko Elmusratija i Edwardsa napravila novi preokret.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!