Košarka

Na današnji dan: Pistonsi i Nuggetsi odigrali utakmicu na 370 poena!

Matej Kačan • petak, 13.12.2019.
Na današnji dan: Pistonsi i Nuggetsi odigrali utakmicu na 370 poena!

Na današnji dan 1983. godine odigrana je utakmica s najviše poena u NBA povijesti. Detroit Pistonsi su nakon tri produžetka svladali Denver Nuggetse s rekordnih 186:184...

U današnje vrijeme mnogi se žale na previše poena i nepostojanje obrana u NBA ligi, ali utakmica s najviše ubačaja u povijesti lige odigrana je prije čak 36 godina. 13. prosinca 1983. godine u Denveru su gostujući Pistonsi svladali domaće Nuggetse sa 186:184, a za to su im trebala čak tri produžetka.

Pobjednike je predvodio legendarni Isiah Thomas s 47 poena, a John Long je dodao 41. Kod Nuggetsa je Kiki Vandeweghe postigao rekord utakmice s 51 poenom, dok je Alex English dodao 47 te je tako ovaj susret ušao u povijest i s čak četiri igrača s više od 40 poena.

Osim rekorda za najviše poena u jednoj utakmici te broja igrača s preko 40 poena, ovaj susret je srušio još nekoliko rekorda: Detroit i Denver su prva i druga ekipa na ljestvici momčadi s najviše poena u jednoj utakmici, ukupno su zabili 142 šuta iz igre i podijelili 93 asistencija što je najviše u bilo kojoj NBA utakmici.

Obje momčadi su prošle u doigravanje te sezone, ali su obje ispale u prvoj rundi. Pistonsi su izgubili od New York Knicksa, dok je Denver ispao od Utah Jazza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!