Košarka

U životnoj formi: Željko Šakić ponovno najbolji u pobjedi Lietkabelisa

Matej Kačan • subota, 14.12.2019.
U životnoj formi: Željko Šakić ponovno najbolji u pobjedi Lietkabelisa
Foto: Pixsell

U 14. kolu litvanske košarkaške lige Lietkabelis je slavio u gostima kod Alytausa sa 63:54, a najbolji strijelac pobjednika bio je Željko Šakić...

Lietkabelis je došao do nove pobjede u litvanskoj ligi te drži treće mjesto tablice iza proslavljenih Žalgirisa i Rytasa, a najbolji igrač treće ekipe lige je hrvatski krilni centar Željko Šakić.

Šakić igra ponajbolju košarku u životu, a u današnjoj pobjedi kod Alytausa bio je prvi strijelac svoje ekipe s 14 poena uz šest skokova. Još više to znači kad se u obzir uzme činjenica da je Lietkabelis postigao tek 63 poena te da je većina Šakićevih ubačaja stigla u posljednjoj četvrtini u kojoj su pobjednici kompletirali svoj preokret i odvajanje.

Alytaus je nakon prvih 10 minuta vodio 21:9, a raritetno loša je bila druga dionica koju Lietkabelis uzima sa samo 12:4. Ključna je ipak bila posljednja dionica koji gosti pobjeđuju s 24:16 za konačnu pobjedu.

Osim Šakića se kod pobjednika istaknuo i Lekunas s 13 poena i sedam skokova, a poražene je vodio Amerikanac <>Collins s 22 poena.

LKL, 14. kolo:
Alytaus - Lietkabelis 54:63

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!