Nogomet

Prvi dio sezone Šibenika: "Zadovoljni smo, nismo niti mi očekivali takvu bodovnu prednost"

Branimir Korać • nedjelja, 15.12.2019.
Prvi dio sezone Šibenika: "Zadovoljni smo, nismo niti mi očekivali takvu bodovnu prednost"
Foto: Pixsell

Vodeći drugoligaš Šibenik primjerno je odradio prvi dio sezone i u odličnom raspoloženju odlazi na odmor. Pred Šibenčanima je drugi dio sezone u kojem se nadaju kako će nastaviti na isti način...

U Šibeniku mogu biti itekako zadovoljni odrađenim u prvom dijelu sezone. Prvo mjesto na ljestvici nešto je čemu su stremili, ali malo tko je mogao pretpostaviti i da će Šibenčani imati ovakvu ogromnu prednost od velikih deset bodova nad prvim pratiteljima.

Tijekom prvog dijela sezone bila je aktualna i priča o ulasku indijskog investitora, na kraju je to propalo i traži se novi ulagač ili kupac. Dijelom i na krilima najave tog dolaska svježeg kapitala u klub, ali ponajviše zbog toga što je bio najkonstantniji, imao je najmanje oscilacija i uostalom pokazao se kao najkvalitetnijim. Međutim niti u Šibeniku nisu vjerovali da će imati baš takvu prednost uoči zimske stanke.

"Zadovoljni smo kako smo odradili prvi dio sezone i istina je da nismo niti mi očekivali takvu bodovnu razliku. Međutim ne smijemo se uljuljkati u zadovoljstvo već nastaviti na isti način. Nadam se da ćemo tako nastaviti i u drugom dijelu sezone", kaže nam trener Šibenčana Krunoslav Rendulić.

Sa samo devet primljenih golova u 16 kola Šibenik se pokazao najorganiziranijim, imao je najbolju obranu, a ono gdje još ima prostora za napredak je igra prema naprijed, ne toliko općenito koliko sama realizacija.

"Točno, tu smo možda mogli biti bolji, ali ono što mene raduje je činjenica da smo ulazili u prilike i igrali dobro. Možda smo jedino u samoj krajnjoj realizaciji malo podbacili, ali teško se žaliti nakon ovakve polusezone."

U Šibeniku će svakako raditi i dalje na slaganju te prvoligaške priče iako nije najjednostavnije kada niti sam nisi siguran što će se u skoroj budućnosti događati. Grad željno iščekuje "novog Indijca" koji bi klub podignuo na razinu više.

Rendulić i struka ne trebaju previše brinuti o tome, na njima je da stvore preduvjete na travnjaku za borbu za ulazak u HT Prvu ligu. Zasad su apsolutni favoriti za to i bio bi veliki podbačaj kada nakon ovakve polusezone ne bi uspjeli ući u najviši rang.

"S pripremama počinjemo 13. siječnja, a svaki igrač dobit će plan i program prema kojem treba raditi u ovoj stanci. Preporuka je da se krene 15-ak dana prije početka priprema s tim nekim individualnim radom."

U svakom slučaju iza Šibenika je sjajan posao, polusezona iznad očekivanja i šteta što je sam dojam malo pokvaren visokim i glatkim porazom od Lokomotive u četvrtfinalu Kupa. Uz jači otpor i izjednačeniji susret, dojam u odnosu na prvoligaše bio bi još bolji.

Rendulićev izbor

Najbolji igrač prvog dijela sezone - Davor Kukec (Šibenik). Momčad je je bila najbolja, ali ako se mora nekoga izdvojiti, izdvojit ću Kukeca zbog tog nevjeroajtnog entuzijazma i profesionalnog odnosa, bio je sjajan u dosadašnjem dijelu sezone.

Najbolji vratar - Nediljko Labrović (Šibenik). Bio je odličan i Banić iz Rudeša, ali Nediljko je bio za nijansu bolji.

Najugodnije iznenađenje - Croatia Zmijavci

Šibenikova najbolja utakmica - Šibenik - Hajduk II 3:2. Iako treba svakako istaknuti i gostovanja kod Rudeša i Sesveta.

Šibenikova najlošija utakmica - Orijent - Šibenik 1:0.

Što bi vas zadovoljilo na kraju sezone - Ostati tu gdje jesmo


Poredak za najboljeg igrača:
Davor Kukec (Šibenik) 1 glas

Poredak za najboljeg vratara:
Nediljko Labrović (Šibenik) 1

Poredak za najugodnije iznenađenje:
Croatia Zmijavci 1

Supersport Prva NL

1Zrinski 3151:15+3678
2Šibenik 3165:18+4776
3Vukovar '91 3150:34+1655
4Sesvete 3133:37-439
5Jarun 3134:45-1138
6Cibalia 3135:50-1537
7Dugopolje 3137:43-636
8Dubrava 3133:43-1035
9Croatia Zmijavci 3136:46-1032
10Orijent 3134:48-1431
11BSK Bijelo Brdo 3127:43-1628
12Solin 3133:46-1324

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!