Vodeni sportovi

Maro Joković i Josip Vrlić izabrani u najbolju sedmorku svijeta

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 17.12.2019.
Maro Joković i Josip Vrlić izabrani u najbolju sedmorku svijeta
Foto: Pixsell

Barakudama je stiglo novo veliko priznanje uvrštavanjem dvojice igrača u najbolju sedmorku svijeta. Mađar Denes Varga i Amerikanka Ashleigh Johnson proglašeni su najboljim vaterpolistima svijeta u izboru Total Waterpola...

Za kraj 2019. hrvatski vaterpolo je dobio još jedno veliko priznanje. Nakon što je Sandro Sukno ponio titulu Total Waterpolo Player 2017, a Andro Bušlje i Luka Lončar pronašli svoje mjesto u najboljoj postavi 2018. godine, Hrvatska ponovno ima dvojicu igrača u najboljoj sedmorci svijeta.

Total Waterpolo je objavio sve glasove stručnog žirija i publike (30 svjetskih trenera i 18 medijskih predstavnika), a Maro Joković je zauzeo peto mjesto u ukupnom poretku sa 49 bodova, te se našao u idealnoj sedmorci na poziciji desnog krila. Luka Lončar je posljednje dvije godine osvajao nagradu za najboljeg sidruna svijeta, dok je ove godine tu čast zaslužio njegov reprezentativni kolega Josip Vrlić.

"Izuzetna sezona je iza Mare Jokovića. Preuzimao je puno odgovornosti i trenutno je definitivno najbolji ljevak na svijetu", rekao je izbornik Ivica Tucak za Total Waterpolo.

Slika 1 od 1.

"Vrliću je jednostavno nemoguće oduzeti poziciju na dva metra. Pravi je užitak igrati s njim", izjavio je Felipe Perrone, prošlogodišnji pobjednik Total Player nagrade i bivši Vrlićev suigrač iz Barcelonete.

U zanimljivom nadmetanju za titulu Total Waterpolo Player, najviše glasova je osvojio Mađar Denes Varga (159) ispred Talijana Francesca Di Fulvija (151). U ženskoj konkurenciji uvjerljivo je slavila golmanica američke reprezentacije Ashleigh Johnson.

Najbolja sedmorka (muškarci):
Vratar - Marco Del Lungo (Italija)
Lijevo krilo - Francesco Di Fulvio (Italija)
Lijevi vanjski - Denes Varga (Mađarska)
Desno krilo - Maro Joković (Hrvatska)
Desni vanjski - Filip Filipović (Srbija)
Branič - Aleksandar Ivović (Crna Gora)
Centar - Josip Vrlić (Hrvatska)

Najbolja sedmorka (žene):
Vratar - Ashleigh Johnson (USA)
Lijevo krilo - Rita Keszthelyi (Mađarska)
Lijevi vanjski - Roser Tarrago (Španjolska)
Desno krilo - Arianna Garibotti (Italija)
Desni vanjski - Maggie Steffens (USA)
Branič - Hannah Buckling (Australija)
Centar - Maica Garcia Godoy (Španjolska)

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!