Vodeni sportovi

Hrvatska reprezentacija do 20 godina lako preko Novog Zelanda, u četvrtfinalu slijede Španjolci

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 17.12.2019.
Hrvatska reprezentacija do 20 godina lako preko Novog Zelanda, u četvrtfinalu slijede Španjolci
Foto: Martina Japundžić

Hrvatska nije imala nikakvih problema u susretu protiv Novog Zelanda u osmini finala Svjetskog prvenstva te je upisala novu očekivanu pobjedu...

Hrvatska - Novi Zeland 15:6 (3-0, 3-1, 4-3, 5-2)

Suci: Harvey Hinds (CUR), Liang Zhang (CHN)

Hrvatska: Jerko Jurlina, Ivan Malenica, Karlo Kreković (2), Marin Vrdoljak (2), Luka Bajić (1), Filip Kržić, Goran Solje (3), Branimir Herceg, Jerko Penava (2), Matias Biljaka (1), Marko Žuvela (2), Lovro Paparić (2), Eugen Sunara. Izbornik: Josko Kreković.

Novi Zeland: Joshua de Reeper, Louie Ferigo, Hamish Sullivan, Louis Clark, Calum de Jager, Brandon Matthews (1), James Catlin, Loui Schuler (1), Sam Ratima, Matt Morris, Rowan Brown (1), Nicholas Paterson (3), Bae Fountain. Izbornik: Lionel Randall.

Igrač više: CRO: 3/5. NZL: 1/8.

Peterci: CRO: 4/5.

Očekivano - najavljeno - ostvareno. Hrvatski mladi vaterpolisti, uvjerljivo su i bez većeg problema pobijedili Novozelanđane u osmini finala Svjetskog prvenstva do 20 godina, koje se održava u Kuvajtu. To nadalje znači da će Hrvatska u četvrtfinalu, sutra odnosno u srijedu od 15:20 sati po našem vremenu igrati protiv reprezentacije Španjolske.

U osmini finala nije bilo baš nikakvih problema. Bila je to mirna, rutinski odigrana utakmica protiv suparnika koji u kvalitativnom pogledu ne spada u istu rečenicu s našim mladićima. Novi Zeland kao ni mnogi hrvatski suparnici prije, nije mogao pronaći protulijeka za hrvatske centre Paparića i Hercega. Akcije na dva metra u pravilu bi završavale golom ili petercem za mlade Barakude. Sredinom druge četvrtine već je bilo 5:0 za Hrvatsku, te je od tog trenutka u biti više u glavama bila Španjolska kao sljedeći suparnik. Opet, to ne znači da dečki nisu profesionalno, u skladu s očekivanjima, ozbiljno priveli utakmicu kraju.

Najbolji pojedinac i službeno na kraju proglašen za najboljeg igrača susreta bio je Marko Žuvela. Hrvatska je dakle ušla u krug osam najboljih momčadi na svijetu, ali jasno kako tu Joško Kreković i njegovi mladići ne misle stati. Oni su ionako proklamirali prije odlaska u Kuvajt da im je cilj uči u borbu za medalje, dakle u polufinale, a onda... Onda jasno apetiti rastu.

Međutim, nećemo o polufinalu budući da je prije toga jedna ozbiljna, velika i teška prepreka zvana Španjolska. Furiju s klupe vodi naturalizirani bugarski stručnjak Svilen Ivanov, ali bitnije i od trenera, Španjolci imaju odlične mlade igrače, sjajnu školu. Ponajbolji igrač im je Bernat Sanahuja koji je već poprilično ustaljen u seniorskoj A vrsti s kojom je prošle godine osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu u korejskom Gwangjuu. Ova pak generacija španjolskih vaterpolista prošle je godine osvojila broncu na Europskom prvenstvu i to upravo pobijedivši hrvatsku vrstu s golom razlike. Uzvratiti im u Kuvajtu, na svjetskoj sceni, bilo bi vrlo slatko.

AUTOR: HVS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!