HT Prva liga, 6. kolo, 18.12.2019, 18:00 h, Stadion u Maksimiru, gledatelja: 3.968
Suci: Tihomir Pejin, Goran Pataki, Marjan Tomas
Dinamo
Dinamo
Daniel Olmo 9'
Mislav Oršić 17'
Bruno Petković 56' (11m)
3:0(2:0) Rijeka
Rijeka

Dinamo rutinski svladao Rijeku i pobjegao Hajduku na +12

Jan Šneler • srijeda, 18.12.2019.
Dinamo rutinski svladao Rijeku i pobjegao Hajduku na +12
Foto: FaH

U zaostalom susretu šestog kola HT Prve lige, Dinamo je na Maksimiru prilično uvjerljivo svladao Rijeku i na zimsku pauzu odlazi s velikih 12 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Hajduka…

Poraz od Manchester Cityja i ispadanje iz Europe definitivno su uzdrmali Dinamo, ali večeras su Modri pokazali kako imaju i više nego potrebnu kvalitetu za domaće izazove. Protiv Rijeke za koju doduše nisu nastupili Alexander Gorgon i Robert Murić, Dinamo je rutinski slavio i na pauzu odlazi s velikih 12 bodova prednosti pred Hajdukom. Iako smo tek na pola sezone, teško je ne upisati novi naslov prvaka zagrebačkom sastavu.

Dinamo je od samog početka opsjeo gol Rijeke. U sedmoj minuti, Damian Kadzior pokušao je ubaciti s dvadesetak metara iskosa, lopta je dobila čudnu putanju i umalo ušla u gol. Dvije minute kasnije, Dinamo prekrasnom akcijom dolazi do vodstva. Bruno Petković maestralno je, u svom stilu, petom ostavio za Amera Gojaka koji nesebično vraća u šesnaesterac gdje natrčali Dani Olmo poentira za 1:0.

Rijeka je vrlo brzo uzvratila s odličnom šansom. Svemu je kumovao Nikola Moro koji je krivo predao jednu loptu na sredini igrališta. Maxwell Acosty je presjekao dodavanje, odolio svim naletima Dinamovih braniča i lijepo ostavio za Franka Andrijaševića koji malo iskosa vrlo slabo tuče. Dinamu se definitivno otvorilo u prvih dvadesetak minuta, a u 17. minuti Modri su povećali prednost.

Damian Kadzior ubacio je u sredinu, riječka obrana loše je to izbila, lopta dolazi do Mislava Oršića koji iz voleja pogađa sam kut vrata Rijeke. U 24. minuti Rijeka je ponovno imala odličnu šansu doći do pogotka. Iz daljine je silovito pucao Ivan Tomečak, Dominik Livaković nakratko odbio, a iz odbijene lopte Antonio Čolak nije uspio svladati Dinamovog vratara.

Utakmica se nakon furioznog početka malo umrtvila. Dinamo je nastavio s pritiskom, ali gosti se nisu značajnije otvorili već su i dalje preskakanjem igre nastojali doći u posljednju trećinu. U 42. minuti Čolak je ipak uputio jedan jaki udarac prema Livakoviću, ali vratar Dinama uspio je skrenuti loptu u korner. Bila je to ujedno i posljednja bolja prilika u prvom dijelu nakon kojeg je Dinamo zadovoljno mogao otići na odmor. S druge strane, Rijeka nije puno toga pružila, ali može žaliti što nije bolje koristila Dinamove rijetke greške.

Samo desetak minuta nastavka trebalo je Dinamu da dođe do trećeg gola. U 55. minuti Dario Župarić nespretno je startao na Kadzioru, Tihomir Pejin nije razmišljao niti trena i pokazao je na bijelu točku. Preciznim udarcem iz penala, Petković je povećao prednost Modrih. To je ujedno bilo to od nogometa, barem onog uzbudljivog. Dinamo je smirio ritam igre svjestan velike prednosti, a i Nenad Bjelica sigurno nije htio riskirati neku ozljedu u posljednjoj utakmici prije pauze.

S druge strane, Rijeka se dodatno otvorila, češće odlazila na protivničku polovicu igrališta, ali u onom najvažnijem dijelu, samoj završnici, gosti nisu pokazali dovoljno koncentracije. Izdvojimo iz završnice susreta tek jednu zamjenu u 86. minuti. Iz igre je izašao Olmo kojemu je to možda bila i posljednja utakmica u dresu Dinama, dok je ušao Lovro Majer. Ako bismo promatrali neke znakove, mogli bismo reći kako je bila riječ o predaji palice kreatora igre jer se upravo od Majera očekuje da će narednih godina predvoditi igru Modrih i tako zamijeniti sjajnog Španjolca.

Kao što smo rekli na početku, s nova tri boda Dinamo je došao do 15. pobjede ove sezone u HT Prvoj ligi. Ovim slavljem dolazi do 47 bodova, odnosno 12 više od Hajduka i 13 od današnjeg protivnika. Sada slijedi poduža zimska pauza. Sljedeći susret Dinamo će igrati 1. veljače u Koprivnici protiv Slaven Belupa, dok će Rijeka isti dan gostovati u Zagrebu kod Lokomotive.

HT Prva liga, 6. kolo:
Dinamo – Rijeka 3:0

HT Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3662:20+4280
2Lokomotiva 3657:38+1965
3Rijeka 3658:42+1664
4Osijek 3647:29+1862
5Hajduk 3660:41+1960
6Gorica 3644:48-449
7Slaven Belupo 3634:51-1739
8Varaždin 3629:50-2136
9Istra 1961 3627:59-3225
10Inter-Zaprešić 3632:72-4017

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!