Košarka

Jusup: "Ako ostanemo skromni, imamo se čemu nadati"

Petar Jenjić • petak, 20.12.2019.
Jusup: "Ako ostanemo skromni, imamo se čemu nadati"
Foto: Pixsell

Danijel Jusup bio je zadovoljan pobjedom protiv Cibone, iako ne i izvedbom, ali ističe da je puno lakše igrati kada se pobijedi, bez obzira protiv koga...

Trener Zadra Danijel Jusup prokomentirao je pobjedu protiv Cibone te istaknuo da nije bio zadovoljan cijelom utakmicom, ali i da je to jasno s obzirom na probleme s ozljedama.

"Osim početka kad smo bili svježi, rastrčani i agilni, to nije bilo dobro, ali nije teško pogoditi zašto jer već neko vrijeme imamo problema s ozljedama. Neki igrači troše se više nego što trebaju pa to sve dođe na naplatu. Međutim, stvarno nam je stalo da pobjeđujemo zbog samopouzdanja jer kad dobiješ, lakše je igrati sljedeću utakmicu, bez obzira na protivnika."

Osvrnuo se Jusup i na nedostatak Junakovića, kao i što je pozvao navijače na utakmicu protiv Budućnosti.

"Nismo imali potreban ritam i trčanje i tu nam jako nedostaje Junaković jer to je igrač koji može stisnuti u obrani i pomoći oko lakih poena. Ali nema ga već tri tjedna, tako da taj period treba preživjeti, iako to nije jednostavno. Čestitam igračima i zahvaljujem publici jer izgleda da se stvorila ta neka sinergija uz koju uvijek imamo šanse. Zato ih pozivam da nas podrže i protiv Budućnosti jer oni nam puno znače."

Ekipa se podiže iz kola u kolo, a to potvrđuju i zadnji rezultati.

"Kad sam stigao, rekao sam da nikad nisam bio u težoj situaciji. Prvo je trebalo napraviti selekciju i neke igrače zamijeniti novima. Onda je nove trebalo uigrati i momčad fizički podizati. Uz to, utakmice su svaka dva dana, to postaje komplicirano i teško. Međutim, zadovoljan sam jer dečki napokon počinju vjerovati. Bit će tu oscilacija jer nismo neka velika mega-momčad, ali ako ostanemo skromni, imamo se čemu nadati. To je moto kojega se trebamo držati i tako ići od utakmice do utakmice."

Jusup je za kraj dodao, prenosi eZadar, da je zadovoljan debijem Bashira Ahmeda kojem je ovo bila prva utakmica, i to nakon jednog treninga. To je igrač koji je doveden da doprinese u rotaciji te bi se trebao mijenjati s Gilbertom.

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!