Nogomet

Prvi dio sezone Grobničana: Mladi igrači promovirani, rezultat odličan, razloga za zadovoljstvo više nego dovoljno

Branimir Korać • nedjelja, 22.12.2019.
Prvi dio sezone Grobničana: Mladi igrači promovirani, rezultat odličan, razloga za zadovoljstvo više nego dovoljno
Foto: Pixsell

Trećeligaši su završili sa svojim ovogodišnjim obavezama, a u narednim tjednima proći ćemo kroz klubove svih pet skupina i vidjeti koji su to igrači obilježili dosadašnji dio sezone, tko je iznenadio i koliko su klubovi zadovoljni dosad odrađenim.

Ako je Opatija ušla u sezonu Treće HNL zapadne skupine kao glavni favorit za prvo mjesto, iza nje se poredao dugačak niz podjednakih klubova koji su više-manje ispunili očekivanja. Naravno, bilo je i onih koji su razočarali, ali Grobničan svakako ne spada u tu kategoriju.

Nakon 14 odigranih kola društvo s Grobnika drži drugu poziciju s 27 bodova što je šest bodova manje od vodeće Opatije, ali s obzirom na ambicije i ulaganja, Opatijci su ipak izvan kategorije. Naravno, u takvoj situaciji u Grobničanu mogu biti itekako zadovoljni, napravili su veliki posao.

"Zadovoljni jesmo iako nam možda nedostaju dva-tri boda koja smo izgubili tamo gdje nismo trebali. Ali ne možemo biti nezadovoljni kada se sve stavi na papir, ipak je ovo treća liga koja je puno zahtjevnija. Ponovno smo uspjeli pružiti priliku mladim igračima iz našeg omladinskog pogona i s tim možemo biti vrlo zadovoljni", kaže nam trener Grobničana Dušan Gruevski.

Kada se gleda neka šira slika, treća liga bi upravo za to i trebala služiti, kao poligon za mlade igrače koji dobivaju priliku igrati u prijelaznom razdoblju u seniorski nogomet, a ne samo hvatati rezultat s prekaljenim veteranima.

"Dosta klubova to i prakticira. Mi jako puno dajemo šanse našim mladim igračima i na tome intenzivno radimo. Momčad nam je tako posložena da imamo i iskusnije igrače i tim mladim igračima je puno lakše stasati uz njih. Moram pohvaliti rad u omladinskom pogonu gdje imamo deset trenera i trenera vratara i stalno pružamo šansu tim kadetima i juniorima, dajemo im priliku da se okušaju među jačima. Kod nas se kvalitetno radi pa nam čak i ti mladi igrači odlaze na višu razinu pa je tako Kristijan Fućak otišao prema Varaždinu, sada nam je na kampu HNS-a bio i ulazni kadet Marin Rožić, a juniori su nam i pored Rijeke i Orijenta izborili prolaz u četvrtfinale Kupa. U svim dobrim skupinama radi se jako dobro", ističe Gruevski.

U četvrtfinalu Kupa juniori Grobničana igrat će protiv Grafičar Vodovoda ili Dugopolja koji se susreću u međurundi. Inače u klubu je što se tiče mladih kategorija sve jako dobro posloženo i Grobničan ima sve generacije igrača. Tu su uz juniore i kadete i mlađi i stariji pioniri, mlađi i stariji morčići te tri generacije predtakmičara koji rade kroz igraonice.

Ono što je u svemu impresivno je da se sve te kategorije nalaze na jednom glavnom travnjaku i jednom pjeskovitom pomoćnom. I rezultati su u svemu tome jako dobri.

"Imamo velikih problema s treniranjem jer nije lako sve to uskladiti. Imamo glavno igralište i pomoćno od pijeska i naravno da se u takvim uvjetima radi otežano. Svakako moram reći da uprava odrađuje svoj maksimum, jako se trudi, ali kao što je i svuda drugdje, bez potpore općine je jako teško. Nije lako na ta dva igrališta stiskati se posebno u zimskim mjesecima, ali baš zato možemo samo svima čestitati jer ovi rezultati koje ostvarujemo u takvim uvjetima su sjajni. Sve bi bilo lakše da je infrastruktura bolja, ali to nije do uprave koja ulaže veliki trud, potrebna je pomoć."

I u svemu tome rezultati ne pate i ta vodeća Opatije bježi šest bodova što nije nedostižno, ali u Grobničanu ne gledaju prema njoj.

"Mi ne gledamo tako prema naprijed s obzirom da u nam uvjeti takvi kakvi jesu. Nama je cilj promovirati naše mlade igrače, a manje je bitno hoćemo li na kraju biti prvi ili drugi. U ovoj povratničkoj sezoni u Treću HNL važno nam je da smo u šest i da se borimo za play-off. Imamo odličnu klapu i prezadovoljni smo", dodaje Gruevski.

Razloga za zadovoljstvo svakako ima, prvi dio sezone odrađen je jako dobro, Grobničan u Domagoju Prtenjači ima prvog strijelca lige s 14 golova, Dražen Pilčić s osam je treći strijelac lige, niz mladih igrača dobio je priliku u trećem rangu natjecanja i plasman je i dalje dobar.

Ostaje za vidjeti koliko će moći u drugom dijelu sezone, a pripreme za njega kreću 20. siječnja.

Izbor Gruevskog

Najbolji igrač prvog dijela sezone - Dražen Pilčić (Grobničan)

Najbolji vratar - Igor Baričević (Crikvenica)

Najugodnije iznenađenje - Teško je reći da je netko ugodno iznenadio, lakše mi je izabrati one od kojih se puno više očekivalo, a to su prvenstveno Novigrad, a zatim i Jadran Poreč

Grobničanova najbolja utakmica - Grobničan - Novigrad 2:0, naša najkompletnija utakmica, vidjelo se da su klasni, ali smo odigrali baš kompletno u svakom segmentu.

Grobničanova najlošija utakmica - Gostovanje u Pazinu i poraz 1:0 gdje nismo odigrali dobro, ali nismo bili niti kompletni. Zatim prvo poluvrijeme kod Opatije što je naših najlošijih 45 minuta, samo su nas sreća i golman spasili od katasrofe i nekako smo u drugom dijelu uzeli bod.

Što bi vas zadovoljilo na kraju sezone - Ulazak u Top 6 i daljnja promocija mladih igrača. Blizu smo tome, ali ne razmišljamo o drugim. Volio bih da se malo zgusne ta borba za vrh zbog zanimljivosti, ali vidi se da će se voditi velika bitka za Top 6 i svaki bod bit će ključan

Poredak za najboljeg igrača:
Ivan Zgrablić (Uljanik) 1 glas
Dražen Pilčić (Grobničan) 1

Poredak za najboljeg vratara:
Livio Legac (Rudar) 1
Igor Baričević (Crikvenica)

Poredak za najugodnije iznenađenje:
Rudar 1

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

SuperSport Druga NL

1Opatija 2441:18+2352
2Radnik Križevci 2440:20+2048
3Kustošija 2447:21+2646
4Karlovac 1919 2436:29+744
5Mladost Ždralovi 2444:21+2342
6Jadran Luka Ploče 2435:21+1439
7Marsonia 2442:40+237
8Dugo Selo 2430:28+230
9Bjelovar 2439:42-330
10Trnje 2426:38-1229
11Grobničan 2436:34+226
12Hrvace 2435:48-1326
13Hrvatski dragovoljac 2425:41-1625
14Jadran Poreč 2427:47-2021
15Krk 2417:34-1720
16Belišće 2416:54-3813

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!