Košarka

Nuggetsi u drami svladali Sunse, Šarić dobar u smanjenoj minutaži

Branimir Korać • utorak, 24.12.2019.
Nuggetsi u drami svladali Sunse, Šarić dobar u smanjenoj minutaži
Foto: EPA

Velika bitka vodila se u Phoenixu gdje su Sunsi ugostili Nuggetse i upisali poraz 113:111. Do posljednjih trenutaka bilo je sve otvoreno, a Dario Šarić bio je dobar iako nije imao veliku minutažu...

Phoenix Sunsi upali su u crnu rupu i nikako se iz nje ne mogu izvući. Upisan je sedmi uzastopni poraz, izgubiti od Nuggetsa nije neko neugodno iznenađenje, ali Sunsi nisu bili daleko od pobjede i zato mogu žaliti.

Nakon nekoliko propuštenih utakmica Devin Booker vraća se u ritam, ali noćas nije briljirao, u postavu se nakon bolesti vratio Ricky Rubio, ali da Sunsi slučajno ne budu u dobroj situaciji uoči ovog susreta, pobrinuo se Deandre Ayton koji je ponovno bio out zbog ozljede.

Problema ima i Dario Šarić. Zbog lakše ozljede bio je pod velikim upitnikom za nastup tijekom vikenda protiv Houston Rocketsa, a ovdje je bio na smanjenoj minutaži. Igrao je svega 17 minuta, no tih 17 minuta dobro je iskoristio.

Igru je napustio četiri minute prije kraja treće četvrtine kod vodstva Nuggetsa 76:66 i više se nije vraćao u igru. Sunsi su kasnije i uhvatili priključak te izbrisali minus, ali presudio im je na kraju Jamal Murray.

Murray je 3.2 sekunde prije kraja susreta ubacio za 113:111 i tako poništio Bookerovu tricu kojom je zvijezda Sunsa 20-ak sekundi ranije poravnala na 111:111. Pokušao je Booker u zadnjem napadu donijeti pobjedu Sunsima, ali gosti su odigrali dobru obranu i Jerami Grant ga je zaustavio.

Inače Sunsi mogu biti nezadovoljni i činjenicom da su manje od četiri minute prije kraja vodili 106:98 i imali susret pod kontrolom, ali za manje od dvije minute Will Barton i Nikola Jokić vratili su Denver u utakmicu te se u zadnje dvije minute ušlo s poravnatih 108:108. Murray i Booker nakon toga razmijenili su trice da bi Murray u posljednjim sekundama zabio za pobjedu.

Murray je susret okončao s 28 poena i sedam asistencija, a Jokić je dodao 22 poena, 12 skokova i deset asistencija što mu je sedmi triple-double samo ove sezone, a Nuggetsima sedma uzastopna pobjeda.

Kod Sunsa Šarić je ubacio 13 poena (5/7 za dva, 1/4 za tri, 0/1 slobodna), uhvatio šest skokova i podijelio dvije asistencije. Rubio je upisao 21 poen, devet asistencija i sedam skokova, a Kelly Oubre 14 poena, no uz šut 1/8 za tricu.

NBA:
Phoenix Suns - Denver Nuggets 111:113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!