Košarka

Iznenađenje u San Franciscu: Warriorsi nadigrali Houston Rocketse

Branimir Korać • četvrtak, 26.12.2019.
Iznenađenje u San Franciscu: Warriorsi nadigrali Houston Rocketse
Foto: EPA

Golden State Warriorsi proživljavaju jednu od najlošijih sezona u svojoj povijesti, ali to ih nije spriječilo da upišu pobjedu protiv Houston Rocketsa, momčadi koja sanja borbu za naslov...

Golden State Warriorsi i Houston Rocketsi ove sezone imaju potpuno različite ambicije, ali bez obzira na to Warriorsi su održali lekciju Houstonu i svojim navijačima za Božić poklonili veliku pobjedu 116:104.

Houston ima najvišu ambiciju, ali nimalo ne ulijeva povjerenje, može izgubiti od svakog kao što može i pobijediti svakoga. Ima ogroman napadački potencijal s Hardenom i Westbrookom, ali nekad se to može oteti kontroli i ne izgledaju onako dobro kao što bi trebali.

Ovdje su se dosta mučili od početka kako bi preuzeli kontrolu nad susretom, da bi u drugom poluvremenu doživjeli totalni kolaps i Warriorsi napravili preokret. U drugom poluvremenu Houston je ubacio samo 36 poena.

Golden State je na dobar način ušao u susret, vidjelo se da je raspoložen i da se takav može nositi s Rocketsima koji su nastavili sa svojom revolveraškom igrom i ispucavanjem ogromnog broja šuteva za tri poena što i nije uvijek bio dobar izbor. Pitajte Westbrooka, u ovom susretu za njega je to bio vrlo loš izbro i završio je dvoboj s tricom 0/8.

Ono što su Warriorsi tijekom cijelog susreta dobro radili je zatvaranje Hardena koji je imao kraće i manje nego inače loptu u rukama i samim time nije bio toliko opasan kao što uglavnom je.

Ipak do odlaska na odmor Houston je uzeo stvari u svoje ruke te je imao i 13 poena viška, no Warriorsi su ipak uspjeli smanjiti na 68:64 na poluvremenu.

U nastavku susreta Golden State je preuzeo vodstvo u trećoj četvrtini nakon čega je Houston samo još jednom poveo s 97:96. Uslijedila je serija Warriorsa 19:2 koja je prelomila susret i odvela ih do pobjede.

Pobjednika su predvodili Damion Lee s 22 poena i 15 skokova te s po 20 poena Draymond Green (11 skokova) i D'Angelo Russell.

Kod Houstona istaknuli su se Westbrook s 30 poena, 12 skokova i pet asistencija, Harden s 24 poena, 11 asistencija i šest skokova te Clint Capela s deset poena i 11 skokova.

NBA:
Golden State Warriors - Houston Rockets 116:104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!