Nogomet

Rakitić: "Razmotrit ćemo što je najbolje, ne samo za mene, nego i za cijelu reprezentaciju"

Marjan Kreševac • petak, 27.12.2019.
Rakitić: "Razmotrit ćemo što je najbolje, ne samo za mene, nego i za cijelu reprezentaciju"
Foto: FaH

Nakon turbulentne godine iza sebe Ivan Rakitić intenzivno razmišlja o nastavku svoje kako klupske, a tako i one reprezentativne karijere. Na prvom mjestu nisu mu osobne želje nego dobrobit reprezentacije...

Godina iza Ivana Rakitića bila je klasična priča o usponima i padovima. Završetak prošle sezone donio je polufinale Lige prvaka i ispadanje od Liverpoola, finale Kupa kralja i osvojeni naslov prvaka Španjolske da bi nova sezona donijela preseljenje na klupu Barcelone, poznate trzavice oko neigranja za reprezentaciju.

U intervjuu za Sportske novosti Rakitić se osvrnuo na godinu iza sebe, ali i na planove koje ima u novoj godini: "S moje je strane prva polovica bila vrlo pozitivna, potom se događalo nešto drugačije, reći ću neugodno, da bi kasnije završilo opet dobro. Bilo je jako puno promjena. U najboljim sam nogometnim godinama, iznimno sam sretan i ponosan na sve što sam napravio."

Iako mu nisu cvjetale ruže u ovoj sezoni u pogledu klupskih nastupa za Barcelonu Rakitić tvrdi da ne razmišlja o odlasku i da je fokusiran isključivo na igru u katalonskom klubu: "Ne razmišljam ni o čemu osim o Barceloni. Naravno da u nogometu uvijek moraš biti spreman na sve, ali moja je ideja biti u Barceloni. Jako sam sretan i ponosan što sam ovdje."

"Sad opet na svaki trening dolazim sretan, s osmijehom na licu. Željan sam igre više nego ikad. Najvažnije mi je što je taj osmijeh opet tu, što je želja prisutna. S te je strane sve odlično. Odlučan sam raditi što više da bih imao povjerenje kluba, trenera i suigrača te, dakako, navijača."

Ono što svakako najviše zanima hrvatsku nogometnu javnost je njegova budućnost u nacionalnoj vrsti. U pogledu toga Rakitić nije otkrio nikakve konkretne ciljeve, ostavio je sve opcije otvorenima uz napomenu da su njegove osobne želje tu najmanje bitne, ono oko čega treba voditi računa je dobrobit reprezentacije.

"Vidjet ćemo što i kako, prije svega kakve će ideje imati izbornik. S njim već neko vrijeme nisam razgovarao, nije me ni zvao, ni došao u posjet. Razmotrit ćemo što je najbolje, ne samo za mene nego i za cijelu reprezentaciju. Rekao sam da bih za mlade igrače dao sve što treba. Najvažnija je dobrobit Hrvatske, ostalo ćemo riješiti."

Bez obzira hoće li Rakitić biti na Euru ili ne smatra da Hrvatska može biti ponovno neugodna za sve suparnike: "Za početak moramo gledati utakmicu po utakmicu, kao što smo radili u Rusiji. Za svaku se treba vrlo pažljivo pripremiti, samo se korak po korak može napredovati. Prvi je cilj da odemo dalje iz skupine, a kasnije da vidimo što i koliko možemo napraviti. Uvjeren sam da ponovno možemo biti jako neugodni."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!