Nogomet

Livaja: "Nadam se da ću jednog dana zaigrati za Hajduk, vidjet ćemo kakva će biti sudbina"

Jan Šneler • petak, 27.12.2019.
Livaja: "Nadam se da ću jednog dana zaigrati za Hajduk, vidjet ćemo kakva će biti sudbina"
Foto: Pixsell

Napadač AEK-a i povremeni hrvatski reprezentativac Marko Livaja našao se u Splitu na tradicionalnom turniru "Četiri kafića" i dao veliki intervju u kojem je otkrio kako bi mogao zaigrati za Hajduk...

U božićno vrijeme hrvatski nogometni tereni miruju, ali na malonogometnim je velika koncentracija odličnih momčadi te domaćih i stranih igrača. U Zagrebu se održava završnica Kutije šibica, dok se u Splitu odigrava tradicionalni humanitarni turnir "Četiri kafića". Na njemu uvijek sudjeluje velik broj bivših, ali i aktualnih profesionalnih nogometaša.

Jedan od njih je Marko Livaja, 26-godišnji napadač grčkog AEK-a koji je za Dalmatinski portal dao veliki intervju i između ostalog otkrio kako ne propušta splitski turnir.

"Svi igramo nogomet, želimo pobijediti, dajemo sto posto. Hvala Bogu, uvijek sam za Božić slobodan, imam vremena za doći na turnir", rekao je Livaja za Dalmatinski portal.

AEK-u ne ide loše u grčkom prvenstvu. Trenutno su na trećem mjestu iza PAOK-a i Olympiakosa. Ipak, u Grčkoj su smjene trenera gotovo svakodnevica tako da i AEK u sljedeću godinu ulazi s trećim trenerom ove sezone. Od početka prosinca na klupu je sjeo Massimo Carrera koji je karijeru ispekao kao asistent u Italiji i Juventusu te kao trener Spartaka iz Moskve.

"Voli jake treninge, to je i pokazao u dva tjedna koliko je s nama. Taktički dobar trener, osvojio je u Rusiji prvenstvo sa Spartakom, ali sigurno da je grčka liga drugačija od ruske. Više je zatvorenija, trebamo napadati. Dok se privikne sigurno će mu trebati vremena, ali imamo dobrog trenera s bogatim iskustvom", dodao je napadač AEK-a.

Livaja je u dresu AEK-a skupio nešto trofeja, osvojio je i grčko prvenstvo, a ugovor s ovim klubom veže ga još godinu i pol. Nakon toga, Livaja ne otkriva planove, ali nije isključio niti povratak u Hrvatsku. Naime, nostalgija ipak nosi svoje.

"Osvojio sam prvenstvo, dvije godine igrao finale kupa, možemo reći da je za sada to bio jako dobar period. Sretan sam, imam ugovor još godinu i pol dana. Ljudi me poštuju, stvarno mi je super. Imam još ugovor s AEK-om do ljeta 2021. godine, pa ćemo vidjeti. Nadam se da ću jednog dana zaigrati za Hajduk, vidjet ćemo kakva će biti sudbina. Imam 26 godina, već sam deset godina u inozemstvu", istaknuo je Livaja i dodao:

"Prije mi je bilo malo teže, ali hvata me nostalgija. Volim doći kući, a što duže ostanem doma, najradije se ne bih vratio, ali profesionalac sam. Lakše mi je jer je obitelj sa mnom. Kćerka ide u vrtić, počela je pričati grčki. Nadam se da će se vratiti kući dok ne krene u školu. Sada ima tri i pol godine, znači još dvije i pol, tri godine inozemstva".

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!