Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti uvjerljivo poraženi u Svjetskoj ligi protiv Srbije

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 29.12.2019.
Hrvatski vaterpolisti uvjerljivo poraženi u Svjetskoj ligi protiv Srbije

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je u Beogradu od Srbije u 2. kolu C skupine europskih kvalifikacija Svjetske lige. Domaća je vrsta realno bila bolja najvećim dijelom utakmice, puno su bolje koristili trenutke s igračkom prednosti u bazenu, a i umješnije se branili.

SRBIJA – HRVATSKA 15:11 (6:4, 3:2, 5:2, 1:3)

BEOGRAD - Plivalište Milan Muškatirović. Gledatelja 500. Suci: Margeta (Slovenija) i Naumov (Rusija). Opunomoćenik: Keman (Curacao).

SRBIJA: G. Pijetlović (5 obrana), Mandić 2, V. Rašović 1, Ranđelović, Subotić 3 (0), D. Pijetlović 1, Vico 2, Aleksić, Drašović 2, Filipović 3 (1), Gogov, S. Rašović 1, B. Mitrović (6 obrana). IZBORNIK: Dejan Savić

HRVATSKA: Bijač (5 obrana), Macan, Fatović (0), Lončar, Joković 2 (1), Benić 1, Vukičević 2, Bušlje 2 (1), Miloš, Vrlić 2, Bukić 1, Garcia 1, Marcelić (5 obrana). IZBORNIK: Ivica Tucak

PETERCI: Srbija 1-2, Hrvatska 2-3.

OSOBNE POGREŠKE: Srbija 19, Hrvatska 14. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: R. Drašović (27), Ranđelović (31), Subotić (32).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Srbija 7-11 (63%), Hrvatska 6-13 (46%).

Hrvatska je reprezentacija dobro otvorila utakmicu i prvih četiri-pet minuta i imala rezultatsku prednost, istina minimalnu. Posljednje vodstvo bilježimo četiri minute i 29 sekundi prije kraja kada je Joković pogodio za vodstvo Barakuda (4:3). Pola minute kasnije je Vico poravnao za domaćina, Fatović je iz peterca uzdrmao vratnicu, a Vico drugi put, te Mandić s desne strane odveli prednost na srpsku stranu (6:4). Uz to, ovu su četvrtinu hrvatski vaterpolisti završili i s Macanom koji je bio pod opterećenjem dvije osobne pogreške.

Početkom druge dionice Subotić je podignuo prednost Srbije na tri gola (7:4), a tu su prednost domaćini uspijevali i održati do poluvremena.

Treća četvrtina je bilo razdoblje najlošije igre hrvatske izabrane vrste. Izbornik Tucak je pokušao s promjenom vratara u poluvremenu (Marcelić umjesto Bijača), a isto je učinio i srpski strateg (G. Pijetlović umjesto B. Mitrovića). U ovoj četvrtini je suparnik bio neumoljiv u napadu do te mjere da je u 24. minuti imao vodstvo od čak šest golova prednosti (14:8).

S tri uzastopna pogotka hrvatskih igrača (Vukičević, Benić i Bušlje) u zadnjoj četvrtini, poraz je barem malo rezultatski ublažen. Realno ipak, valja reći da glede samog nastavka natjecanja u Svjetskoj ligi, ovaj poraz nema osobitu težinu. Uz to, valja pripomenuti i da su Barakude na sam dan utakmice, u prijepodnevnim satima trenirali, budući da je ipak cijelo ovo razdoblje prije svega u svrhu što bolje pripreme za Europsko prvenstvo u Budimpešti. Hrvatski vaterpolisti se u Zagreb vraćaju u ponedjeljak, 30. prosinca kada će još jednom trenirati u glavnom gradu, da bi potom dobili kraći odmor do 2. siječnja 2020. i nastavka priprema.

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

AUTOR: HVS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!