Nogomet

Dalić: "Već 20 godina zakopavamo temelje kampa, nismo kapitalizirali srebro sa SP-a"

Mihaela Bradovski • srijeda, 01.01.2020.
Dalić: "Već 20 godina zakopavamo temelje kampa, nismo kapitalizirali srebro sa SP-a"
Foto: Pixsell

Zlatko Dalić često je govorio kako Hrvatskoj treba novi stadion na kojem će moći bez srama igrati velike utakmice, ali i sve češće se čuje vapaj kako prilika koja se pružila za to nakon srebra na SP-u nije iskorištena...

Infrastruktura u Hrvatskoj je jako loša, stadioni nikom ne služe na ponos i čast, a izbornik Zlatko Dalić ne razumije inertnost koja se javlja u tom pogledu.

"Rekao sam već nekoliko puta da svjetsko srebro nismo iskoristili i da se nismo pomaknuli s mjesta u svim segmentima. Žao mi je što to nismo kapitalizirali. Govorilo se o novim stadionima, pogledajmo samo Slovence koji imaju za svoje potrebe vrhunske stadione, zatim Mađare, Slovake, a mi u biti nemamo gdje igrati pravu utakmicu. Već 20 godina zakopavamo temelje kampa i ne mogu to razumjeti. Sport puno više daje društvu nego što dobija od njega, radi se stadion u Osijeku, ali radi ga netko drugi. Poljud je sjajan, ali u njega se treba uložiti i obnoviti ga, o Maksimiru se sve zna. Svi smo tu kada je rezultat dobar, ali ulaganja i pomaka nema", istaknuo je Dalić u razgovoru za Sportske novosti.

Dalić se osvrnuo i na utakmicu u Splitu gdje je Hrvatska pregazila Mađarsku, ali nije bio do kraja sretan.

"To je bio samo krivi dojam, ja se nikada prerano ne veselim. Pobijedili smo, ali nismo još bili osigurali Euro. Bio sam presretan, uživao u atmosferi, samo sam sjedio na klupi i uživao. Nemam potrebe baviti se nekim ratovima, bilo mi je bitno samo da osiguramo Euro, a kada smo se plasirali, odahnuo sam i bio sretan."

Dalić ima potpunu autonomiju u reprezentaciji, a sve ono vezano uz situaciju u Savezu i oko njega, ne zanima ga,

"Najvažnije mi je bilo da stožer i ja imamo samostalnost u odlučivanju, a moram biti fer i priznati da ono što sam tražio i imam. Ostalo nije moj posao i u to ne želim ulaziti, nemam ambiciju baviti se s tim."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!