Ostali sportovi

Sjajni Peter Wright srušio Michaela van Gerwena i osvojio svjetski naslov!

Petar Jenjić • srijeda, 01.01.2020.
Sjajni Peter Wright srušio Michaela van Gerwena i osvojio svjetski naslov!
Foto: Getty

Peter Wright svjetski je prvak u pikadu, a u finalu je svladao prvog igrača svijeta Michaela van Gerwena sa 7:3 u setovima...

Peter Wrig1ht svjetski je prvak u pikadu, a u finalu je svladao prvog igrača svijeta Michaela van Gerwena sa 7:3 u setovima...

Iza nas je još jedno odlično finale Svjetskog prvenstva u pikadu, a do svoje premijerne titule na najvećoj sceni stigao je Škot Peter Wright.

U reprizi finala iz 2014. godine Wright je svladao prvog igrača svijeta i trenutno najdominantnijeg Michaela van Gerwena sa 7:3 u setovima.

Kada se uzme u obzir cijeli turnir, Wright je definitivno najviše zaslužio titulu najboljeg. Van Gerwen je jako dobro prolazio prethodna kola, ali u finalu nije bio na svojoj najvišoj razini.

Startao je Wright sjajno u meč i dobio prva dva seta, a nakon toga je na isti način uzvratio Nizozemac te poravnao na 2:2.

Nekoliko vezanih promašaja na izlazima iskoristio je Wright za dobivanje nova dva seta. Van Gerwen je uspio dobiti još jedan, ali više od toga nije išlo. Promašio je i dvoustruko 12 za nine-darter, no to je bilo sve od Nizozemca.

Svjetsko prvenstvo:
Peter Wright - Michael van Gerwen 7:3

FOTO: Dan Mullan/Getty Images

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!