Ostali sportovi

Simone Biles i Lionel Messi najbolji sportaši svijeta u izboru sportskih novinara

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 01.01.2020.
Simone Biles i Lionel Messi najbolji sportaši svijeta u izboru sportskih novinara
Foto: EPA

Nakon što su hrvatski sportski novinari izabrali sportaše godine u anketi Sportskih novosti, i članovi Međunarodne udruge sportskih novinara (AIPS) proglasili su najuspješnije svjetske sportaš(ic)e u 2019. godini.

Na temelju glasova 331 sportskog novinara i novinarki iz 102 države svijeta, među kojima su bili zastupljeni i hrvatski predstavnici, laureati su postali američka gimnastičarka Simone Biles i argentinski nogometaš Lionel Messi.

Napadač Barcelone i kapetan argentinske reprezentacije dobio je 394 boda/glasa (ili 13,11 posto ukupnog broja bodova u izboru po tri najbolja u svakoj kategoriji). Odmah iza njega bio je kenijski dugoprugaš Eliud Kipchoge (361), a trećeplasiran je španjolski tenisač Rafael Nadal (282). Peterostruka svjetska prvakinja s ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Stuttgartu, Amerikanka Simone Biles, slavila je drugu godinu zaredom s 452 boda /glasa, ispred američke nogometašice Megan Rapinoe (406) i jamajčanske atletičarke Shelly Ann Fraser-Pryce (331).

Europski nogometni prvak Liverpool proglašen je najboljom sportskom ekipom/momčadi 2019. godine, dok su nagradu za najbolje organizirani press-centar članovi svjetskog udruženja sportskih novinara dodijelili domaćinima Svjetskog atletskog prvenstva u Dohi.

AUTOR: HOO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!