Zimski sportovi

Lindvik do pobjede u Innsbrucku, Kubacki se ugurao između dva Norvežana

Matej Kačan • subota, 04.01.2020.
Lindvik do pobjede u Innsbrucku, Kubacki se ugurao između dva Norvežana
Foto: EPA

Treću dionicu novogodišnje turneje četiri skakaonice u Innsbrucku osvojio je Norvežanin Marius Lindvik ispred Poljaka Dawida Kubackog te svog sunarodnjaka Daniela Andrea Tandea...

Nastavlja se tradicionalna novogodišnja turneja četiri skakaonice. Nakon Njemačke i Oberstdorfa i Garmischa, došao je red na selidbu u Austriju, a prva od dviju stanica je Innsbruck. Na trećoj stanici ove prestižne turneje dominirali su norveški predstavnici.

Ukupnu pobjedu odnio je Norvežanin Marius Lindvik koji je prvim skokom dosegao 133 metra, a drugim 120.5 te je s ukupno 253.3 bodova zauzeo prvo mjesto. S istim daljinama, ali s 1.3 manje bodova na drugo mjesto se smjestio Poljak Kubacki, dok je treći s 249.3 bodova bio još jedan Norvežanin, Daniel Andre Tande.

Prvih pet su zaokružili domaći predstavnik Kraft te njemački skakač Leyhe, dok je vodeći u Svjetsko kupu te prošlogodišnji pobjednik turneje Ryoyu Kobayashi završio tek 14.

Japanac je skočio 122 te 120 metara te je razočarao s 23.5 bodova zaostatka za pobjednikom. Iduća i završna stanica turneje je u Bischofshofenu gdje rekord skakaonice drži današnji drugoplasirani Kubacki sa 145 metara prošle godine.

Četiri skakaonice, Innsbruck:
1. Marius Lindvik (NOR) 253.3
2. Dawid Kubacki (POL) 252.0
3. Daniel Andre Tande (NOR) 249.3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!