Zimski sportovi

Vlhova do pobjede na Sljemenu, do nje Shiffrin i Liensberger

Matej Kačan • subota, 04.01.2020.
Vlhova do pobjede na Sljemenu, do nje Shiffrin i Liensberger
Foto: FaH

Završilo je još jedno izdanje ženskog slaloma na zagrebačko Sljemenu, a pobjedu je odnijela Slovakinja Petra Vlhova koja je obranila i povećala prednost koju je nakon prve vožnje imala ispred Mikaele Shiffrin...

Okrunjena je nova "Snježna kraljica", a ledenu krunu od danas nosi Slovakinja Petra Vlhova. Ona je nakon sjajne prve vožnje uspjela odvoziti i najbolje vrijeme u drugoj vožnji pa je sa sekundom i 31 stotinkom prednosti uzela prvo mjesto.

Druga vožnja je bila nešto duža i zahtjevnija pa je Vlhovoj za najbolje vrijeme u drugom startu bilo dovoljna minuta i 73 stotinke, a iza nje se smjestila Amerikanka Mikaela Shiffrin s drugim vremenom druge vožnje.

Postolje zaokružuje Austrijanka Katharina Liensberger koja je tako uspjela preskočiti Wendy Holdener koja se smjestila na četvrto mjesto, a peta je ostala Šveđanka Anna Swenn Larsson. Tako je prvih pet skijašica ostalo isto kao iz prve vožnje uz jednu promjenu na trećem i četvrtom mjestu.

Najveće pobjednice druge vožnje zasigurno su Laurence St-Germain te Talijanka Martina Peterlini koje su iz donje polovice 30 najboljih uspjele iskoristiti dobro stanje staze na početku druge vožnje i doskijati do 11., odnosno 14. mjesta. Federicu Brignone.

Svjetski skijaški kup, Zagreb, slalom žene:
1. Petra Vlhova (SVK) 1:57.98
2. Mikaela Shiffrin (USA) +1.31
3. Katharina Liensberger (AUT) +3.49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!