Rukomet

Červar: "Bila je to ipak bolja predstava, to je put koji treba slijediti"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 05.01.2020.
Červar: "Bila je to ipak bolja predstava, to je put koji treba slijediti"
Foto: Pixsell

Lino Červar bio je zadovoljan onim što je Hrvatska pokazala u dvoboju protiv Katarana, ali je svjestan da ima još dosta posla, posebno u fazi obrane koja nije funkcionirala u potpunosti...

Nakon dvoboja protiv Bosne i Hercegovine, Lino Červar bio je vrlo nezadovoljan, malo toga je funkcioniralo u onom smislu u kojem je izbornik htio. Katar je ipak donio pomak i to u drugom poluvremenu.

"Odigrali smo puno čvršće i odgovornije, bila je to ipak bolja predstava. To je put koji bi trebali slijediti. Nemamo se sada što previše uzdizati, imamo još grešaka koje moramo ispraviti u tih nekoliko treninga da bi išli s puno više sigurnosti u Austriju."

Ključ pobjede Červar vidi u obrani, Hrvatska je zadnjih 15 minuta odradila na način na koji je izbornik tražio.

"U prvom poluvremenu naša obrana nije bila dobra, 5-1 je primila neke lagane golove, posebno s desne strane pa i kroz sredinu. Pivoti su nam radili dosta problema i to je bio slabiji dio igre u prvom poluvremenu. U napadu smo stvarali šanse, ali smo promašili dosta zicera. U drugom dijelu došlo je do velike promjene i naša obrana postala je puno čvršća. Oni više nisu pronalazili put do gola, u igru se uključio i golman, a 15 minuta prije kraja pronašli smo ključ obrane i to je bilo odlučujuće."

FOTO: Duško Marušić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!