Tenis

Donna Vekić poražena već na startu u Brisbaneu, kobna kazahstanska kvalifikantica

Mihaela Bradovski • utorak, 07.01.2020.
Donna Vekić poražena već na startu u Brisbaneu, kobna kazahstanska kvalifikantica
Foto: EPA

Donna Vekić nije uspjela preskočiti prvu prepreku na turniru u Brisbaneu. Kazahstanska kvalifikantica Julia Putinceva bila je bolja u tri seta...

Početak sezone nije dobar za Donnu Vekić koja je vrlo brzo završila s nastupom u singlu na turniru u Brisbaneu. Vrlo jak turnir o čemu svjedoči i činjenica da je čak Julia Putinceva kao 32. igračica svijeta morala igrati kvalifikacije.

Putincevoj je to u biti dobro došlo, dobila je dodatne mečeve i u natjecateljskom ritmu dočekala je Donnu koja je ovdje imala previše oscilacija i upisala je poraz.

U prvom setu igračice su odmah razmijenile breakove da bi u osmom gemu Donna pokleknula na svom servisu i Putinceva došla do se servisa za set. Tu je Vekić propustila dvije break lopte, a Kazahstanka iskoristila svoju četvrtu set loptu za 6:3.

U drugom setu obratna slika. Donna je izgubila servis u petom gemu, ali nakon toga nanizala je četiri gema i to vrlo glatko te poravnala na 1:1 u setovima.

Odluka je pala u trećem setu gdje je Vekić povela s 2:0, ali Putinceva se vratila sredinom seta. U završnici je Vekić kod 4:4 propustila iskoristiti dvije break lopte, a što nije ona napravila, napravila je Putinceva realiziravši break loptu i ujedno prvu meč loptu za 7:5.

Brisbane, prvo kolo:
Julia Putinceva (Kazahstan, Q) - Donna Vekić (Hrvatska) 6:3, 3:6, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!