Nogomet

Bjelica: "Želimo promovirati mlade igrače i pružiti im više prilike nego jesenas"

gnkdinamo.hr, Petar Jenjić • utorak, 07.01.2020.
Bjelica: "Želimo promovirati mlade igrače i pružiti im više prilike nego jesenas"
Foto: Pixsell

Trener Dinama Nenad Bjelica najavio je početak priprema prve momčadi. Ambicija momčadi je dvostruka kruna, a iako se još ne zna hoće li Dani Olmo ostati do kraja sezone, ističe da će se momčad pripremiti za svaku mogućnost...

Odmor je gotov i za igrače Dinama koji su krenuli s pripremama za drugi dio sezone. Za trenera Nenada Bjelicu jasne su ambicije, dvostruka kruna.

"Pred nama su jasne ambicije. U prvenstvu smo na dobrom putu obraniti naslov prvaka, u Kupu smo u četvrtfinalu gdje imamo teškoga suparnika, ali vjerujem da smo sposobni doći do finala i isprati gorak okus od prošle sezone kad smo izgubili Kup. Isto tako, želimo promovirati mlade igrače, pružiti im možda više prilike nego jesenas jer oni su dodatna vrijednost za Dinamo."

Dani Olmo i dalje ima ugovor s klubom, a priključuje se u petak.

"Dani ima ugovor s Dinamom još godinu i pol. U petak će se priključiti momčadi i normalno računamo na njega za proljetni dio sezone."

Momčad će se pripremiti na sve opcije jer ima igrača koji mogu zamijeniti Olma.

"Želimo ono što je najbolje i za Olma i za klub. Ako je najbolje rješenje da Olmo ostane i produlji ugovor, onda ćemo na njemu graditi našu igru na proljeće. Ako ne ostane, onda će neki drugi igrači dobiti prednost. Ne opterećujem se time, klub će odlučiti. Pripremam se kao da će Olmo ostati. Ako ne ostane, imamo jako puno unutarnjih rezervi u našim igračima, u Ivanušecu, Majeru, Gojaku."

Postoje i medijska nagađanja o ostanku ili odlasku Mislava Oršića.

"Puno je priča oko brojnih igrača, još sam na kraju polusezone rekao da sam siguran da klub neće napustiti više od jednog ili dvojice stožernih. Pod stožernima mislim na one koji su iznijeli teret jeseni, dakle Oršić, Petković, Olmo, Gojak, Ademi. Vidjet ćemo što će biti, ali imamo unutarnjih rezervi tako da i bez pojačanja možemo zamijeniti svakoga tko bi nas mogao napustiti."

Kadar je kvalitetan, a pojačanja će ovisiti o odlascima igrača.

"Sve ovisi o odlascima. Bilo bi nekorektno da se ja kao trener Dinama sad žalim da mi nedostaje igrač na nekoj poziciji. Imamo vrlo kvalitetan kadar. Osim toga, tu je i 10, 11 mladih igrača koji danas kreću s pripremema s prvom momčadi i želimo im dati na značenju."

Moguće je da će još neki igrači otići na posudbe.

"Smanjujemo ga. Ivo Pinto najvjerojatnije će na posudbu u Portugal, Marko Lešković je na posudbi u Lokomotivi. Možda će još trojica, četvorica igrača otići nekamo gdje bi imali više šansi igrati, ali pritom ne mislim na mlade."

Treneri će imati edukaciju o VAR-u.

"Imat ćemo edukaciju u četvrtak u 12:30, doći će nam objasniti u kojim se situacijama primjenjuje VAR. Imam iskustvo iz Poljske gdje nitko ništa nije znao o VAR-u pa je sigurno pozitivno što nas dolaze informirati i reći nam u kojim se situacijama primjenjuje. Vidjet ćemo kako će sve to skupa ispasti", zaključio je trener Dinama.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!