Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti glatko svladali Ruse u generalnoj probi za Europsko prvenstvo

Mihaela Bradovski • utorak, 07.01.2020.
Hrvatski vaterpolisti glatko svladali Ruse u generalnoj probi za Europsko prvenstvo
Foto: Pixsell

Muška hrvatska vaterpolska reprezentacija upisala je pobjedu u pripremnom susretu protiv Rusije u Zagrebu s 11:8 i spremna odlazi na Europsko prvenstvo...

Hrvatska je posljednjih dana trenirala u Zagrebu s reprezentacijom Rusije s kojom je ujedno odradila i prijateljski susret koji je pokazao gdje se obje reprezentacije nalaze uoči odlaska na Europsko prvenstvo u Mađarsku.

Hrvatska je odlično krenula u utakmicu, posebno dobro je izgledala u prvoj četvrtini, a Rusi su tek u završnici malo smanjili zaostatak.

Izbornik Tucak prije susreta odredio je putnike na Europsko prvenstvo i ovdje je mogao isprobati neke stvari.

U prvoj četvrtini Hrvatska je postigla čak šest golova, Lovre Miloš pogodio je za 7:2 na startu druge dionice i Hrvatska je imala na odmoru najviših pet golova prednosti u prvom poluvremenu.

U drugom poluvremenu Hrvatska je malo podigla nogu s gasa, Rusi su malo došli do daha, posebno nakon što je Hrvatska imala najviših 11:5 pet minuta prije kraja. Uslijedila je serija Rusije 3:0 za kraj dvoboja i smanjenje na konačnih 11:8.

Četiri gola za Hrvatsku postigao je Andro Bušlje, po dva su dodali Luka Lončar, Ante Vukičević i Lovre Miloš, a jedan je dodao Xavi Garcia.

FOTO: Tibor Jurjević/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!