Košarka

Šakić i Buva dvoznamenkasti u porazima Lietkabelisa i Gaziantepa

Jan Šneler • srijeda, 08.01.2020.
Šakić i Buva dvoznamenkasti u porazima Lietkabelisa i Gaziantepa
Foto: Pixsell

Kompletirano je 10. kolo FIBA Lige prvaka, a hrvatski košarkaši ovoga puta nisu bili na pobjedničkim stranama...

Večerašnjim susretima završeno je 10. kolo FIBA Lige prvaka, a kao što smo i jučer naglasili u većini skupina stanje je i dalje neizvjesno. Večeras su nastupila dva hrvatska košarkaša Željko Šakić i Ivan Buva čije momčadi ipak nisu došle do pobjede.

Šakićev Lietkabelis doživio je šesti poraz na gostovanju kod Turk Telekoma (92:83). Gosti nisu glatko poraženi premda je turski sastav kontrolirao susret od početka do kraja. Mala prilika javila se u trećoj četvrtini u kojoj je Lietkabelis mogao preokrenuti, ali Turk Telekom ipak je rutinirano došao do pobjede.

Šakić je odigrao 31 minutu, postigao 13 poena i dodao tome dva skoka i jednu asistenciju. Kod Turk Telekoma najbolji je bio Kyle Wiltjer s 27 poena.

Što se tiče Buve, njegov Gaziantep dobro se držao na gostovanju kod Bamberga premda je na kraju upisao poraz rezultatom 86:81. To je već četvrti poraz u nizu i osmi ukupno ove sezone za turski sastav koji se tako oprostio od nadanja za doigravanje. Presudile su druga i treća četvrtina u kojoj je Bamberg napravio +15 i tako riješio pitanje pobjednika. Uspjeli su gosti vratiti se do nadoknadivog zaostatka, ali bez konačnog uspjeha.

Buva je odigrao 28 minuta uz učinak od 12 koševa, četiri skoka i četiri asistencije. Za domaći sastav Kameron Taylor postigao je 15 poena uz pet asistencija.

Od ostalih rezultata izdvojimo uvjerljivu pobjedu Manrese protiv Strasbourga (92:68). Manresa je vodeća u skupini A s omjerom 7-3. Isti omjer imaju Turk Telekom i Sassari. Belgijski Antwerp iznenađujuće je slavio protiv vodeće momčadi skupine B, atensko AEK-a (73:61), dok Peristeri nije imao šanse protiv uvjerljivog Tenerifea (54:80). Španjolci su ujedno jedina momčad koja ima samo jedan upisani poraz nakon 10 odigranih kola i nalaze se na vrhu skupine C.

FIBA Liga prvaka, 10. kolo:
Peristeri - Tenerife 54:80
Szombathely - Zaragoza 70:77
Turk Telekom - Lietkabelis 92:83
Antwerp - AEK 73:61
Bamberg - Gaziantep 86:81
Hapoel Holon - Torun 99:86
Brindisi - Dijon 88:93
Manresa - Strasbourg 92:68

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!