RTL video

Kaleb ima recept za Bjelorusiju: 'Strpljivo u napadu i zgusnuto u obrani'

Petar Jenjić • petak, 10.01.2020.
Kaleb ima recept za Bjelorusiju: 'Strpljivo u napadu i zgusnuto u obrani'

Hrvatsku u drugom kolu skupine A Europskog prvenstva očekuje dvoboj protiv Bjelorusije. Bit će to bitka za prvo mjesto u skupini, ali i vrijedne bodove koji se prenose u drugi krug natjecanja. Nikša Kaleb dobro je proučio Bjeloruse i u susretu protiv Srbije uočio otkud prijeti opasnost...

Stručni sukomentator RTL-a Nikša Kaleb najavio je utakmicu protiv Bjelorusije koja je na rasporedu u subotu od 16 sati. Vjeruje da će se hrvatski izbornik Lino Červar odlučiti na obranu 5-1.

"Pretpostavljam da će se odlučiti na obranu 5-1 kao i u prvoj utakmici. Trebala bi biti puno agresivnija da prednji igrač udalji bjeloruske napadače što više od zone i zaustavi dodavanja na pivota."

Jako puno toga ide im kroz sredinu terena.

"Od 35 golova protiv Srbije zabila je 28 kroz sredinu napada. To će biti ključ obrane, da se sredina stisne te da se napad produži, da se igra s više strpljenja. Bjelorusija ima jednog jako opasnog igrača, a to je Šilovič. Nakon njegove dobre igre razmahali su se i svi ostali igrači. Već i prije Prvenstva, Bjelorusija je prepoznata kao glavni suparnik za prvo mjesto u skupini."

Ostatak izjave možete pogledati u videu.

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!