Rukomet

Dinart: 'Ovo je šamar, ali i dalje imamo šanse'

Mihaela Bradovski • subota, 11.01.2020.
Dinart: 'Ovo je šamar, ali i dalje imamo šanse'

Francuzi su upisali neugodan poraz na startu Europskog prvenstva, neolekivano ih je svladao Portugal s 28:25...

Francuska je podbacila na startu Europskog prvenstva i upisala je poraz od Portugala 28:25. Nakon ovakvog starta, našla se u problemima i više ne smije gubiti bodove do kraja grupne faze, a tek je čeka dvoboj protiv Norveške.

"Ovaj meč ostavlja mi okus nedovršenog posla, znali smo da će biti komplicirano svladati Portugal, ali svejedno nismo dobro pristupili ovom dvoboju. Dogodilo nam se ono što nam se događa ako ne uložimo dovoljnu energiju, ulazili smo u previše duela. Ovo je šamar, ali i dalje imamo šanse. Sljedeća utakmica nosi jasan ulog, ako izgubimo idemo kući. Norveška kod kuće neće biti lagan protivnik, ali mislim da nam više odgovara njen stil igre", kaže Didier Dinart.

Cedric Sorhaindo jedan je od onih koji polako idu prema reprezentativnoj mirovini i nipošto nije očekivao ovakvo natjecanje.

"U drugom poluvremenu nismo se uspjeli obrambeno prilagoditi na ono što je Portugal nudio. Izgubili smo puno lopti, vjerojatno zbog frustracije, ali i zato što nismo uvijek radili ono što se od nas tražilo."

Portugal je slavio zasluženo, odigrao je sjajnu utakmicu, ali bio je to izjednačeniji dvoboj nego što rezultat pokazuje. Ono što je bitno naglasiti, Portugal se potpuno odvojio na kraju kada je Francuska ostala s dva igrača manje.

"Portugal je kaznio naše pogreške i izgubljene lopte. Mislim da je tri gola razlike ipak malo previše i to nas stavlja dodatno u neugodnu situaciju i zbog te gol razlike. Teško je ovako izgubiti, ali moramo odmah odgovoriti protiv Norveške i svladati je pred njenim navijačima. Neće biti lako, ali nemamo izbora."

Michael Guigou podsjetio je na prošlogodišnje mečeve s Portugalom, Francuska je u Portugalu izgubila, ali kod kuće je slavila.

"Znali smo da ovakva momčad kada joj pružite šansu, zna zagorčati život. To su nam i napravili. Uspjeli smo to izbjeći u travnju, ovaj put nismo. Nismo odigrali utakmicu kakvoj smo se nadali i moramo im čestitati. Sada moramo reagirati jer ne želimo kući nakon tri utakmice."

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!