Rukomet

Kutak za kladioničare: Norvežani izbacuju Francuze s Eura, Juventus se vraća na vrh Serie A

Jan Šneler • nedjelja, 12.01.2020.
Kutak za kladioničare: Norvežani izbacuju Francuze s Eura, Juventus se vraća na vrh Serie A

Kako je u jeku Europsko prvenstvo u rukometu, ponovno smo se odlučili za jedan rukometni par, onaj između Norveške i Francuske, a uz to smo dodali dvije nogometne poslastice. U Italiji se sastaju Roma i Juventus, a u Francuskoj PSG i Monaco...

Roma - Juventus

U 19. kolu talijanske Serie A na rasporedu je odlični susret između Rome i Juventusa. Stara Dama se dosta mučila ove sezone, Inter joj je preuzeo titulu jesenskog prvaka, ali jučerašnjim remijem protiv Atalante, Nerazzurri su otvorili šansu Juventusu da se vrati na sam vrh.

To je prilika koju Maurizio Sarri ne bi smio propustiti, iako jasno nešto će se pitati i Romu koja igra dobro ove sezone i želi osvajanjem bodova dodatno pobjeći petoplasiranoj Atalanti. Juventus nema problema s izostancima, osim ranije ozlijeđenih, danas nema tek suspendiranog Rodriga Bentancura.

S druge strane, Roma ima puno većih problema s izostancima, iako najjača karika Edin Džeko će biti u vrhu napada. Očekujemo pobjedu Juventusa i ponovni skok na čelo tablice.

Prognoza: Pobjeda Juventusa

Koeficijenti (Supersport): Roma @3.50, neriješeno @3.80, Juventus @2.20

Norveška - Francuska

Dan "D" za Francuze kako najavljuju mnogi francuski mediji. Nakon poraza u prvom kolu Europskog prvenstva od Portugala, Francuska nema više što čekati protiv Norveške. Poraz bi je praktički eliminirao s Eura i samo bi ih teorija držala u igri, odnosno nada da će BiH pobijediti Portugalce.

S druge strane Norvežani izuzetno motivirani, igraju pred svojim navijačima i s pravom se smatraju jednim od favorita za naslov prvaka Europe. Danas će izuzetno motivirani krenuti na velike Francuze znajući koliko im ta pobjeda može donijeti, prvenstveno za samopouzdanje.

Nikola Karabatić za L'Equipe je izjavio kako nije siguran da je moguće u jednom danu promijeniti neke stvari koje ne funkcioniraju, a opet tu je i ona česta priča da Francuzi znaju "žrtvovati" Europsko prvenstvo za bolju pripremu za Olimpijske igre. Tu priču je teško povjerovati, ali u ovom trenutku Norvežani izgledaju motiviranije i spremnije.

Prognoza: Pobjeda Norveške

Koeficijenti (Supersport): Norveška @2.60, Francuska @2.00

PSG - Monaco

U 20. kolu francuske Ligue 1 Paris Saint-Germain će na svom terenu ugostiti Monaco. Trenutno uvjerljivo vodeća momčad (+4 u odnosu na Marseille i dvije utakmice manje) ne bi smjela imati velikih problema s Monacom, ali gosti neće doći spuštenog garda.

Već se naveliko priča o sjajnom napadu Parižana i velikoj formi Maura Icardija, Neymara i Kyliana Mbappea, ali treba isto tako reći da se Monaco diže igrom i u prošlom kolu protiv Lillea (5:1) potvrđuju da zaslužuju više od trenutne pozicije.

Očekujemo dobru utakmicu, puno prilika i golova te nemamo dvojbe da će obje momčadi uspjeti postići pogodak.

Prognoza: Obje momčadi daju gol i više od 2.5 gola

Koeficijenti (Supersport): Odg i 3+ @1.90

Ukupan koeficijent svih predloženih parova: @10.868 (Supersport)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!