Rukomet

Červar: 'Da nismo sve ovo ozbiljno shvatili, tko zna kako bi bilo'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 12.01.2020.
Červar: 'Da nismo sve ovo ozbiljno shvatili, tko zna kako bi bilo'
Foto: Pixsell

Dan je odmora za hrvatsku rukometnu reprezentaciju, uoči dvoboja sa Srbijom Lino Červar pogledao je i u budućnost prema drugom krugu gdje čekaju novi protivnici...

Hrvatska će susret protiv Srbije shvatiti ozbiljno, ali treba naglasiti kako će istovremeno priliku dobiti i neki igrači koji su manje igrali. Marko Mamić je jedan od njih.

"Mamić je otišao iz Kielcea u Leipzig očekujući veću minutažu u napadu, ali to se zasad nije ostvarilo. I kod nas je igrao dosad manje pa će sada dobiti veću šansu jer ga trebamo kao realizatora poput Luke Stepančića", poručuje Lino Červar

Červar je svjestan da ne treba gledati previše u budućnost već ići utakmicu po utakmicu, ali prati i potencijalne protivnike u drugom krugu.

"Pomno pratimo i ostale. Snimamo, analiziramo, veliki sam analitičar i smatram da se momčad može pripremiti jedino kroz taj pripremni proces i treninge, a u time outu ti ne možeš previše napraviti. Mi smo puno analizirali naše protivnike i zadovoljilo me da smo sve to jučer imali pod kontrolom. Pratimo i ostale pa je tako domaćin Austrija pobijedila Češku s dosta dobrom igrom, tu su Bilyk, Božović, dobar golman.... Češka će s Makedonijom odlučiti o drugom kandidatu, a tamo očekujem Španjolsku i Njemačku. Naravno, sve ih pratimo."

Ždrijeb je sigurno otvoreniji nego što je u drugom dijelu, svjestan je toga i izbornik, ali poziva na ozbiljnost.

"Da nismo ozbiljno sve ovo shvatili, tko zna kako bi bilo bez obzira što smo bili favoriti. Možemo reći da se i u drugom krugu otvorilo, ali mi to igrom moramo potvrditi. Potrebno je i malo sreće, zdravlja, bitno je da svi budemo spremni."

Červar isto tako dodaje kako ga nije čekao lagan posao kada se vratio u reprezentaciju.

"Ljudi zaboravljaju da sam ja otišao 2010. godine i radio u Skoplju, tamo sam eksperimentirao, usavršavao se, a kada sam se vratio bili su neki drugi igrači i novo vrijeme. Trebalo je promijeniti puno toga, nije to tako jednostavno. Osobno bih htio pokazati da i ova generacija ima svoje kvalitete, posebnosti, osobnost, vrlo bitne stvari. 2002. godine bili smo zadnji, bez boda, a za godinu i šest mjeseci bili smo svjetski prvaci i olimpijski pobjednici."

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!