Zimski sportovi

Dvije Talijanke na postolju, Brignone osvojila prvu superkombinaciju sezone

Matej Kačan • nedjelja, 12.01.2020.
Dvije Talijanke na postolju, Brignone osvojila prvu superkombinaciju sezone

Nastavlja se natjecanje u Svjetskom skijaškom kupu za žene koje se ovaj vikend održava u Altenmarkt-Zauchenseeu. Nakon subotnjeg slaloma, na rasporedu je u nedjelju bila superkombinacija u kojoj je slavila Talijanka Federica Brignone...

Prva superkombinacija sezone za žene je održana u austrijskom Altenmarkt-Zauchenseeu, a opet su dominirale talijanske skijašice. Pobjedu je odnijela Federica Brignone s ukupnim vremenom od 2:03.45. Brignone je imala prvo vrijeme prve vožnje s 1:13.80, dok je u slalomu ostvarila drugu najbržu vožnju s 49.65 za ukupnu pobjedu.

Drugo mjesto je s tek 15 stotinki zaostatka zauzela Švicarka Wendy Holdener koja je nakon spusta imala 50 stotinki zaostatka, ali je tu razliku dobrim dijelom anulirala najboljom slaloskom vožnjom dana s 49.30. Ipak nije bilo dovoljno za potpuni preokret pa će Holdener morati biti zadovoljna i drugim mjestom.

Postolje je zatvorila Marta Bassino koja je spust završila ispred Holdener, ali je s vremenom od 50.25 odvozila mnogo slabiji slalom pa je pala s drugog na treće mjesto. Prvih pet zaokružuju Austrijanka Ramona Siebenhofer te još jedna Talijanka, Elena Curtoni.

Pobjednica dana Brignone se s novih 100 bodova popela na drugo mjesto ukupnog poretka u Svjetskom kupu s 565 bodova. Na trećem mjestu sada je preskočena Petra Vlhova s 513 bodova, dok je uvjerljivo prva i dalje Mikaela Shiffrin.

Svjetski kup (Ž), Altenmarkt-Zauchensee, kombinacija:
1. Federica Brignone (ITA) 2:03.45
2. Wendy Holdener (SUI) 2:03.60
3. Marta Bassino (ITA) 2:04.27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!