Tenis

Srbija osvojila ATP Cup nakon igre parova

Matej Kačan • nedjelja, 12.01.2020.
Srbija osvojila ATP Cup nakon igre parova

Srbija je pobjednik premijernog izdanja ATP Cupa u Australiji. Srbi su u Sydneyju okrenuli 0:1 u mečevima i nakon igre parova svladali Španjolsku za prvi naslov...

Tenisači Srbije su prvi pobjednici ATP Cupa. U finalu premijernog izdanja u Sydneyju Srbi su predvođeni Novakom Đokovićem pobijedili Španjolsku nakon što je Roberto Bautista-Agut uzeo prvi bod u singlu za Španjolce.

Agut je u prvom meču svladao Dušana Lajovića. Španjolac je osvojio i izgubio prednost breaka u prvom setu dok ponovo nije oduzeo Lajovićev servis u dvanaestoj igri prvog seta. Drugi set je donio mnogo lakši posao pa Agut oduzima dva servis gema Lajoviću i vodi 4:0 i s laganih 6:1 donosi prvi bod Španjolskoj.

Nakon te uvertire došao je red na ono što su svi čekali u finalu. U dvoboju titana Đoković je povukao Srbiju prema izjednačenju s laganim uzimanjem prvog seta protiv Rafaela Nadala. Odmah je Đoković napravio break i poveo 2:0, a isto radi i za 5:2 i prvi set je već pobjegao Nadalu.

U drugom setu se španjolska legenda probudila i dobili smo onaj teniski klasik kakav smo očekivali. Oba igrača su čuvala svoj servis, a posebnu dramu i sjajne poene ponudile su šesta i 11. igra u kojima su oba tenisača krajnjim naporima i teškom mukom sačuvali svoje servise. Zato je set došao do tie-breaka u kojem Nadal prvi ima prednost mini-breaka, ali Đoković vraća i s tri poena u nizu uzima meč i donosi izjednačenje za Srbiju.

Nakon što je donio izjednačenje, Đoković je uzeo mali predah, a onda se skinuo i u igri parova te s Viktorom Troickim poveo Srbiju do trofeja. Feliciano Lopez i Pablo Carreno-Busta su bolje krenuli i nakon breaka vode 3:1 u prvom setu, a onda kreće luda serija Srba. Đoković i Troicki su osvojili čak sedam gemova za redom pa su osvojili prvi set i poveli s 2:0 u drugom.

Malo su se Španjolci sabrali pa barem nisu gubili svoje servise, ali nisu iskoristili niti svoju break šansu u šestom gemu drugog seta. Nakon što su to obranili, Đoković i Troicki su s miru priveli meč kraju za 2:0 u setovima, 2:1 u mečevima i trofej za svoju zemlju.

ATP Cup, finale:

Srbija - Španjolska 2:1
D. Lajović - R. Bautista-Agut 5:7, 1:6
N. Đoković - R. Nadal 6:2, 7:6
Đoković/Troicki - Carreno-Busta/Lopez 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!