Rukomet

Kolaković: 'Igramo u dvorani koja je puna hrvatskih navijača, doslovno'

Branimir Korać • nedjelja, 12.01.2020.
Kolaković: 'Igramo u dvorani koja je puna hrvatskih navijača, doslovno'
Foto: Pixsell

Reprezentativci Srbije još se oporavljaju od poraza protiv Crne Gore i teško se mire s činjenicom da će protiv Hrvatske igrati tek revijalnu utakmicu...

Srbija u susret protiv Hrvatske ulazi oslabljena neigranjem Nemanje Zelenovića, jednog od svojih boljih i iskusnijih igrača.

"Jako teško je, neprospavana noć, puno misli u glavi. Ne mogu reći da je bilo toliko loše u ove dvije utakmice, bilo je dosta dobrih stvari. Znali smo gdje smo griješili protiv Bjelorusa, to smo i popravili. Oba golmana su bila na visokom nivou, a njihov je na kraju probranio. Bitna je utakmica i s Hrvatskom, moramo pružiti dobar otpor i siguran sam da će tako biti. Nedostajao je kontinuitet u nekim segmentima igre, ali to dolazi i sa iskustvom, imamo tri-četiri debitanta, prošle godine ih je bilo i više. Ponosan sam na momke koji su dali sve od sebe. Takav je sport. Kolo sreće se može okrenuti na našu stranu naredne godine", kaže Zelenović za stranicu Saveza.

Aleksa Kolaković tek skuplja iskustvo, mlad je igrač i ovo mu teško pada.

"Iskreno, jako mi je teško i teško dolazim do riječi. Mislim da smo dali sve od sebe. Crna Gora je bila bolja, ne puno, ali za taj jedan gol. Mislim da smo odigrali obranu na visokom nivou, ali da smo najviše problema imali u napadu. Agresivna odbrana 3-2-1 koju Crna Gora igra sjajno je bila presudna, jer nismo imali rješenje. Nedostajalo nam je možda i par nekih lakih golova iz kontre i polukontre. Teško je iz svega ovoga izaći i spremiti utakmicu s Hrvatskom. Mislim da treba spremiti tu utakmicu maksimalno iako za nas nema rezultatskog značaja. Bit će jako teška utakmica protiv rivala koji je pokazao najveću kvalitetu u grupi. Igramo u dvorani koja je puna njihovih navijača, doslovno. Igra se za čast i dostojanstvo. Trebamo pokazati karakter i boriti se za grb koji nosimo."

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!