Košarka

Zubac dobro startao pa se 'ohladio', Šarić samozatajan u pobjedi Sunsa

Branimir Korać • ponedjeljak, 13.01.2020.
Zubac dobro startao pa se 'ohladio', Šarić samozatajan u pobjedi Sunsa

Ivica Zubac i Dario Šarić noćas su bili u akciji i to s različitim učinkom. Zubac je upisao poraz kod Denver Nuggetsa, a Šarić pobjedu protiv Charlotte Hornetsa...

Denver Nuggetsi ekspresno su se oporavili od poraza protiv skromnih Cleveland Cavaliersa i svladali su ih sa 114:104. U dvoboju momčadi koje na Zapadu imaju visoke ambicije, osjetio se izostanak Paula Georgea kod Clippersa i domaćin je slavio.

Ključna je bila druga dionica u kojoj su Clippersi reagirali jako loše. Odlično su ušli u utakmicu, Ivica Zubac imao je jako dobar start i sjajno je odradio u fazi obrane prvih sedam minuta na parketu, nakon toga je završio na klupi i kao puno puta ove sezone, na povratku na parket potpuno hladan nije nastavio u tom ritmu.

Nuggetsi su tijekom drugog poluvremena imali i 20 poena viška da bi se Clippersi uspjeli vratiti i zaprijetiti kada su došli na minus šest minutu i 11 prije kraja, tu je dosuđen prekršaj Beverleyja nad Jokićem, a Doc Rivers doživio je pomračenje uma i zaradio dvije tehničke, a Clippersi se vratili na početak.

Ivica Zubac za 18 minuta upisao je šest poena (3/3 za dva) i uhvatio devet skokova. Kawhi Leonard završio je s 30 poena i pet skokova, Lou Williams dodao je 26 poena, a Montrezl Harrell 25 poena i osam skokova. Kod Nuggetsa Nikola Jokić imao je 20 poena, 15 skokova i šest asistencija dok je Jamal Murray dodao 19 poena.

Drama u Torontu okončana je pobjedom San Antonio Spursa nakon velikog preokreta u zadnjoj dionici. U gostima kod Raptorsa Spursi su gubili tri četvrtine, bili u dvoznamenkastom zaostatku, ali vrlo brzo su u zadnjoj dionici izbrisali minus. Na kraju su ipak slavili sa 105:104. Lowry je ubacio tricu iz trka za smanjenje na 105:104 5.6 sekundi prije kraja da bi nakon brzog prekršaja Aldridge promašio oba bacanja. Loptu je uhvatio Siakam, sjurio se prema košu Spursa, ali nije pogodio tešku tricu i Raptorsi gube.

DeMar DeRozan predvodio je pobjednika s 25 poena i osam asistencija, a Rudy Gay dodao je 15 poena. Kod Raptorsa Serge Ibaka završio je s 21 poenom i 14 skokova, Norman Powell dodao je 20 poena, a Kyle Lowry 16 uz 15 asistencija.

Iznenadili su New York Knicksi koji su svladali Miami Heat sa 124:121. I Miami je prosuo visoku prednost, nije izdržao i ostao je bez dvoznamenkaste prednosti. Knicksi su napravili sjajan posao, posebno u posljednjoj četvrtini gdje je povukao Julius Randle.

Randle je upisao 26 poena uz osam skokova, a RJ Barrett dodao je 23 poena i pet skokova. Kod poraženih Jimmy Butler završio je s 25 poena, deset skokova i šest asistencija dok je Kendrick Nunn dodao 20 poena.

Dario Šarić sudjelovao je u pobjedi Phoenix Sunsa protiv Charlotte Hornetsa 100:92. Sunsi su također pobjedu osigurali tek u zadnjoj dionici i to u susretu s neočekivano malo poena. Dario Šarić krenuo je kao starter i igrao je 23 minute, a samo su Cameron i Tyler Johnson ispucali manje lopti, ali oni su zajedno skupili tek 17 minuta.

Šarić je ubilježio pet poena (1/2 za dva, 1/2 za dva) uz šest skokova dok je najbolji bio Kelly Oubre s 25 poena i 15 skokova. Kod Hornetsa Dwayne Bacon ubacio je 24 poena.

Prvu utakmicu nakon 15. studenog odigrao je Kyrie Irving i protiv Atlante ubacio je 21 poen uz šut 9/10 za dva i 1/1 za tri poena.

NBA:
Denver Nuggets - Los Angeles Clippers 114:104
Toronto Raptors - San Antonio Spurs 104:105
New York Knicks - Miami Heat 124:121
Phoenix Suns - Charlotte Hornets 100:92
Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 122:102
Brooklyn Nets - Atlanta Hawks 108:86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!