Tenis

Donna Vekić prekinula crni niz i prošla u drugo kolo Adelaidea

Branimir Korać • ponedjeljak, 13.01.2020.
Donna Vekić prekinula crni niz i prošla u drugo kolo Adelaidea
Foto: Pixsell

Seriji poraza Donne Vekić došao je kraj, hrvatska tenisačica svladala je u prvom kolu turnira u Adelaideu Latvijku Anastasiju Sevastovu u tri seta...

Donna Vekić nije imala dobar završetak sezone. Od US Opena gdje je dogurala do četvrtfinala, upisala je samo dvije pobjede i to na startu turnir u Osaki protiv Caroline Garcije te na startu turnira u Linzu gdje je bila bolja od Polone Hercog.

Poraze je bilježila protiv Misaki Doi, Ons Jabeur, Kiki Bertens, Kristine Mladenović, Karoline Muchove, Dajane Jastremske i u prvom kolu Brisbanea ove godine protiv Julije Putinceve. nizu je stigao kraj.

Na startu turnira u Adelaideu svladala je Anastasiju Sevastovu u tri seta nakon dva sata igre. Ova pobjeda je još vrjednija jer je protiv Sevastove dosad igrala pet puta i svih pet puta je poražena.

Meč nije dobro krenuo i činilo se da će se Donnin loš niz nastaviti. U prvom setu dva puta se vraćala iz breaka zaostatka, ali treći break ujedno je i donio set Sevastovoj.

Onda kreće buđenje. U drugi set Vekić je ušla s 4:0, odmah je stvorila ogromnu razliku i još jednim breakom u završnici seta poravnala sa 6:1.

Odluka je pala u trećem setu gdje je Latvijka s breakom povela s 3:2, ali nakon toga Vekić niže četiri gema i odlazi do pobjede i drugog kola.

Veić će tek saznati protivnicu nu drugom kolu, a igrat će protiv bolje iz meča između Vitalije Djačenko i Marije Sakkari.

WTA Adelaide, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) - Anastasija Sevastova (Latvija) 4:6, 6:1, 6:3

FOTO: Jurica Galoić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!