Košarka

Zubčić odličan u porazu Jeniseja, Tabak nadmudrio Anzulovića

Petar Jenjić • ponedjeljak, 13.01.2020.
Zubčić odličan u porazu Jeniseja, Tabak nadmudrio Anzulovića

Košarkaši Zielone Gore slavili su na gostovanju kod Jeniseja sa 91:84, a domaćinu nije pomogao niti odličan nastup Tomislava Zubčića...

Košaraško siromašniji ponedjeljak donio je jednu utakmicu VTB lige u kojoj smo vidjeli dvoboj dvojice hrvatskih trenera. Zielona Gora, koju vodi Žan Tabak, slavila je na gostovanju kod Jeniseja kojeg vodi Dražen Anzulović.

Gostujuća momčad slavila je rezultatom 91:84 te tako upisala drugu uzastopnu pobjedu, a ukupno šestu. Domaćinu je ovo četvrti poraz u zadnjih šest utakmica te je tako pao na omjer 6-6.

Zielona Gora vodstvo je preuzela početkom druge četvrtine i sačuvala ga do kraja. U nekoliko je navrata bila na 11 koševa viška, domaćin je dolazio na dva poena zaostatka, no više od toga nije išlo.

Goste je do pobjede predvodio Drew Gordon s 24 poena i 15 skokova. Ivica Radić dodao je četiri poena (2/8 za dva) i pet skokova za nešto manje od 12 minuta na terenu.

Najbolji je kod Jeniseja bio Tomislav Zubčić s 21 poenom (2/5 za dva, 3/7 za tricu, slobodna bacanja 8/12), pet skokova i četiri asistencije za 35 minuta u igri.

VTB liga:
Jenisej - Zielona Gora 84:91

FOTO: Igokea/Nenad Vuruna

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!