Zimski sportovi

Samo 13 stotinki do postolja, Ljutić nadomak medalje na ZOIM

Sportnet • utorak, 14.01.2020.
Samo 13 stotinki do postolja, Ljutić nadomak medalje na ZOIM

Mladi hrvatski skijaš Tvrtko Ljutić ostvario je najbolji rezultat u dosadašnjoj karijeri...

U slalomskoj utrci na Zimskim olimpijskim igrama mladih (ZOIM) u Lausanni, 17-ogodišnji član HSK "Žuti mačak" iz Zagreba, zauzeo je odlično peto mjesto (1:17.91), zaostavši 1.81 sekundu za pobjednikom, Šveđaninom Adamom Hofstedtom. Samo 13 stotinki dijelilo je Ljutića od pobjedničkog postolja, odnosno od brončanog Talijana Edoarda Saracca.

Srebro je osvojio Švicarac Luc Roduit (1:17.42). Na startu slalomske utrke pojavilo se 77 natjecatelja, a u prvoj vožnji naš predstavnik bio je šesti. Unatoč zdravstvenim problemima koje je imao uoči utrke, smogao je snage poboljšati rezultat u drugom „laufu“ i stići nadomak olimpijskog odličja na ZOIM-u.

Velike mogućnosti u slalomu Tvrtko Ljutić je pokazao drugog dana Igara, kada je u kombinacijskom slalomu bio 12, a ukupno 20. u kombinaciji.

Petog natjecateljskog dana na ZOIM-u nastupio je i naš hokejaš u inačici 3 na 3, Luka Banek. U polufinalnom ogledu njegova (nacionalno mješovita) momčad Brown (smeđa) poražena je od momčadi Red (crvena) 7-9. Tako će Banek i suigrači u srijedu igrati za brončano odličje, a suparnik im je momčad Black (crna).

Biatlonac Sven Kuprešak zauzeo je 76. mjesto (od 99 sudionika) u sprintu na 7.5 km, dok je Nika Jagečić bila 82., a Doris Barićevac 90., također u biatlonskom sprintu, ali na 6 km i u konkurenciji 97 sudionica.

Tekst: (hoo/vk)

FOTO: HOO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!