Rukomet

Igrač više s Damirom Bičanićem: 'Možemo uzeti medalju iako nisam sklon euforiji'

Branimir Korać • srijeda, 15.01.2020.
Igrač više s Damirom Bičanićem: 'Možemo uzeti medalju iako nisam sklon euforiji'

Novo izdanje podcasta Igrač više s Anom Strizić doveo je u goste lijevog vanjskog PPD Zagreba Damira Bičanića koji ne krije zadovoljstvo nastupima hrvatske reprezentacije na ovom Europskom prvenstvu...

Damir Bičanić ima u nogama dosta reprezentativne kilometraže, ali na ovom Europskom prvenstvu ga nema. Bičanić i sam smatra kako je vrijeme za neke druge i mlađe igrače koji ga već mijenjaju.

Hrvatska već neko vrijeme nema medalju s velikog natjecanja, a Bičanić se slaže kako je došlo vrijeme da se to promijeni.

"Mislim da je. Nećemo se lagati, imamo puno lakši ždrijeb nego što je na drugoj strani. Svi oni najveći favoriti na početku Prvenstva su bili na drugoj strani ždrijeba, ali to ne umanjuje ovo što radimo u dosadašnjem dijelu natjecanja. Iskreno vjerujem da možemo uzeti medalju iako nisam sklon euforiji, ali optimizam je velik."

Obranu i vratara vidi kao ključ, a to sada dobro funkcionira.

"To je jako bitno, pogotovo protiv Njemačke i Francuske koje također imaju sjajne vratare te se lako može dogoditi da vratari i omjer obrana budu ključ. Njemačka ima Wolffa koji je po meni možda i najbolji na svijetu. Bitno je da Šego i Ašanin nastave kao i dosada i onda možemo u polufinale."

Bičanić upozorava kako nikog ne treba podcijeniti, a pogotovo ne Austriju i Češku, vrlo je zadovoljan onim što pružaju mladi igrači, a kakvo mu je mišljenje o brojnim drugim temama, provjerite u podcastu s Anom Strizić.

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!