Košarka

Alkar dugo odolijevao, Vuković ipak slomio Sinjane

Matej Kačan • srijeda, 15.01.2020.
Alkar dugo odolijevao, Vuković ipak slomio Sinjane

KK Zadar je također osigurao svoje mjesto na završnom turniru Kupa Krešimira Ćosića. Zadrani su se dugo mučili protiv Alkara u Sinju, ali su u drugom poluvremenu ipak uspjeli slomiti protivnika i slaviti s 84:75...

Nakon Cibone i Splita i Zadar je treći favorit koji je osigurao svoje mjesto među osam ekipa koje će se boriti za pokal u Kupu Krešimira Ćosića. Zadrani su se desetkovani ozljedama dugo mučili na vrućem Sinjskom parketu da bi na kraju ipak slomili domaćina i slavili s devet razlike.

Krenuli su gosti dobro i poveli s 8:0, ali se petorka bez rotiranja brzo umorila pa je energetski pad dozvolio Sinjanima povratak u egal s nekoliko trica. Tako je nakon 10 minuta bilo 23:21 za Zadar. U drugoj dionici nismo gledali pretjerano dobre obrane, a pogotovo je curila zadarska obrana koja je inferiornom protivniku dozvolila 27 poena i odlazak na poluvrijeme s nerješenim rezultatom.

Alkar je dobro krenuo i u treću četvrtinu pa nakon 6:3 na startu drugog poluvremena vodi 54:51. No tada Zadrani kreću u 12:0 seriju i vode s 63:54, dok je na kraju treće 65:60. Do kraja utakmice Zadar unatoč pokušajima domaćina neće ispustiti prednost pa je završilo 84:75.

Zadrane je s 23 poena uz deset skokova i pet dodavanja vodio sjajni Domagoj Vuković, dok je 15 dodao Ivanov. Kod Alkara je 18 ubacio Ivan Kučan, a poen manje je zabio Nickolas Neal.

Kup Krešimira Ćosića, 1/8 finala:
Alkar - Zadar 75:84

FOTO: Krka/Drago Perko/kosarka.si

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!